Придунавска Сърбия

2
380
Добави коментар
ili_25
ili_25

1 ден: 
Отпътуване в 7:30 ч. от София. Преминаване през ГКПП Връшка чука и навлизане в Р. Сърбия, пристигане в Зайчар. Посещение на местния музей, където са изложени изключителните мозайки от резиденцията на император Галерий. Свободно време за обяд в града. Посещение с местен екскурзовод на късноримския укрепен дворец и мемориален комплекс на Гамзиград-Ромулиана (Дворец и резиденция) на император Галерий – част от световното културно наследство под защитата на ЮНЕСКО. Отпътуване за хотел „Лепенски вир”, намиращ се в красива гориста местност, на хълм над Джердапското езеро с басейн. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 

2 ден: 
Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане) отпътуване за Комплекс-музей „Лепенски вир”. Това е уникално сeлище, носещо спомена на праисторическа цивилизация. Тук е открито селище и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди Христа. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура Лепенски вир. Отделните етапи от развитието на тази култура ясно можем да различим. Затова само трябва да се вгледаме в намерените скулптури. Разглеждане с местен екскурзовод. Завръщане и обяд в ресторанта на хотела. Отпътуваме за Национален парк „Джердап“ (Железни Врата) – пролом на река Дунав, който представлява най-голямата речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния и Сърбия. Спираме за фотопауза на най-красивото място от пътя. Отпътуване за Неготин, където се посещава манастирът Буково – вярва се, че сградата е строена в периода на царуване на цар Милутин в края на 13-ти и началото на 14-ти век от Никодим втори. Според други схващания манастирът е построен от свещенник Никодим през втората половина на 14-ти век. 
Отпътуване за България. Пристигане в София около 22 ч. 

транспорт с лицензиран автобус 
1 нощувка с 1 закуска, 1 обяд и 1 вечеря в хотел 3* 
безплатно ползване на басейна на хотела 
екскурзоводско обслужване по целия маршрут 
екскурзоводско обслужване
медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро

Доплащане за единична стая – 30 лв. 
Екскурзия и входна такса за Лепенски вир – 16 лева 
Вход за комплекс Ромулиана – 300 динара 
СПА-процедурите се плащат на място в хотела 

Плащане:
При записване се внася 30% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: 
Лична карта или международен паспорт с валидност поне 6 месеца към датата на връщането. 
За деца до 18 г., пътуващи без родителите си или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/. 

Забележка: 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 2 дни преди датата на отпътуване.