Уеб дизайн и SEO Услуги

1
397
Добави коментар
krachunski
krachunski

Защо ми е нужен уеб сайт? Вашия уеб сайт е Вашето лице в световното интернет пространство. Така както визитката Ви показва кой сте и с какво се занимавате, така и един сайт казва на останалия свят за Вас и за това, което предлагате. Чрез него, вместо Вие да търсите клиенти, клиентите ще търсят Вас, като ще могат да разгледат и да се запознаят с предлаганите от Вас продукти или услуги.

Уеб сайтът е съвременно средство за популяризиране и разширяване на Вашия бизнес в интернет пространството, където клиентите Ви, необезпокоявани от никого, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, могат да разгледат предлаганите от Вас стоки и услуги, да изпратят запитване или да поръчат стоки и услуги директно от уеб сайта.

Уеб сайтът е бърз, ефективен и сравнително евтин начин, чрез който може да представите и рекламирате вашите идеи, бизнес или дейност в интернет. Също така все повече компании използват собствените си страници като инструмент за ускоряване на определени бизнес процеси – работа с клиенти и партньори, интернет проучвания, електронна търговия.

Добре изработеният и атрактивен уеб сайт не само, че привлича повече клиенти, но и изгражда визия и добър имидж за Вашия бизнес. Уеб сайтът, Ви със сигурност ще съдържа много повече информация от която и да е брошура, плакат или реклама. Ако често обяснявате на клиентите си едно и също нещо, чрез информацията публикувана на вашата интернет страница Вие избягвате това неудобство.

За колко време се изработва уеб сайт? Времето за изработка на един сайт е различно, в зависимост от изискванията на клиента, дизайна на сайта, информацията която трябва да съдържа сайта, както и от структурата, избраните технологии и подход за реализация на сайта.

Създаването на сайт е творческа работа, която изисква мислене, работа и време.

Има различни видове уеб сайтове, но основно се делят на статични (лични страници, сайт визитка, фирмени и корпоративни сайтове и др.) и динамични (интернет портали, онлайн магазини и каталози, сайтове за новини, форуми и др.).

Статичните уеб сайтове съдържат по малко информация и се изграждат по бързо, за разлика от динамичните сайтове, които имат бази от данни с много изображения, информация за продукти, ценови листи, каталози и др.

Какви материали са нужни за изработката на уеб сайт? Всеки клиент сам преценява какво ще е съдържанието на уеб сайта му и какви материали ше бъдат публикувани в него. Материалите могат да бъдат в текстов или мултимедиен формат (аудио, видео, изображения и др.)

Материалите, които са необходими при започване на изработката на един уеб сайт са:

• Лого на фирмата или компанията (векторно) • Контактна информация (адреси, телефони, имейли и др.) • Текстове за статичните страници (за нас, история, списък на продукти или услуги и др.) • Снимков материал (изображения или графики) • Видео и аудио материали, ако ще има такива.

По време на изработката на уеб сайта могат да се добавят и други материали, стига те да не са заложени в основния дизайн на сайта.

Колко струва изработката на уеб сайт? Цената за всеки един сайт е различна. Тя се определя строго индивидуално за всеки един проект в зависимост от компонентите, включени в него, обемът от работата и времето за изработка на поръчания от Вас сайт.

Статичният сайт представлява най-вече имиджов инструмент за представяне на Вашата фирма. Това е една от най-успешните съвременни форми за реклама на Вашият бизнес или дейност. Този тип сайтове съдържат информация за Вас и продуктите или услугите, които предлагате.

Предимствата на статичния уеб сайт:

• Лесен за хостване • По-малко разходи, в сравнение с динамичен сайт • Лесна навигация за търсачките • Бързо да изтеглите изображения, брошури и др. • На всяка интернет страница дизайнът може да е коренно различен от този на другите стараници на сайта • Може да видите сайта преди качването му на сървър • Бързина на зареждане на уеб сайта

За разлика от статичния, при динамичния сайт дизайнът (общото оформление на сайта и навигацията) се дефинира в отделен общ за всички страници шаблон (темплейт), а съдържанието на всяка отделна страница се съдържа в база данни, откъдето се „извиква“ за динамичното генериране на страницата. От това става ясно, че за разлика от статичната страница, която съществува и е на разположение по всяко време, динамичната страница всъщност не съществува постоянно, а се генерира динамично само при поискване от потребител. Тази динамика на сайта увеличава неговата цена.

Какво е добър Уеб дизайн? Добрият Уеб дизайн трябва да е съобразен със целите при изработката на уеб сайта и неговата аудитория.

Когато става въпрос за изработката на уеб сайт – електронен магазин или каталог, то тогава Уеб дизайна трябва да е изчистен, лесен за ползване и да е съобразен с модерния Уеб дизайн.

Ако пък искате изработка на корпоративен или бизнес уеб сайт, неговият Уеб дизайн трябва да е по разчупен, но не прекалено и Уеб дизайна трябва да отговаря на цветовата гама на фирменото лого.

За изработката на уеб сайт, който ще представя изкуството на художник или скулптор, то тогава неговият Уеб дизайн трябва да бъде с по разчупени елементи в Уеб дизайна, като също да бъде съобразен и със стила на художника или скулптора.

Личният уеб сайт или блок, може да има разнообразен Уеб дизайн, но също така трябва да е съобразен с това, какво ще се побликува в него.

Стилът на Уеб дизайнерите е различен, но всеки един от тях трябва да се придържа към тънкостите на Уеб дизайна.

Какво е SEO оптимизация? Оптимизация за търсачки (англ. search engine optimization, SEO) е оптимизация на HTML-кода, структурата и текстовете на уеб сайта с цел повишаване позицията му при резултатите в търсачките.

Работата по оптимизация на сайт включва работа с вътрешни фактори – привеждане на текста на сайта в съответствие с избраните ключови думи (фрази), повишаване качеството и количеството текстове на сайта, оптимизация на структурата, навигацията и вътрешните връзки в сайта , а също и с външни фактори – обмен на хипер връзки , регистрация в каталози и директории и други техники целящи повишаване на броя и качеството на хипер връзките насочени към ресурса.

Оптимизация за търсачки (SEO) е процес на подобряване на обема и качеството на трафика към уеб сайт от търсачките, чрез резултатите от търсенето за насочване по ключови думи. Със SEO можете също да се прицелвате в различни видове търсене, включително и търсене на изображения, локално търсене, както и търсене в промишлено-специфични вертикални търсачки. В маркетинговата стратегия за популяризиране на сайта, SEO анализира как точно работят търсещите алгоритми и какво търсят различните хора.

SEO дейностите включват кодиране на сайта, презентация и структуриране, както и определяне на проблемите, които биха могли да попречат търсачката да индексира даден сайт. Други важни SEO похвати са добавяне на уникално съдържание на даден сайт, което да гарантира, че то ще се индексира лесно от търсещите роботи, и така ще привлече по-голяма потребителска аудитория.

Какво е уеб хостинг и domain име? Хостингът е сървър имащ определен брой потребители (уеб сайтове), които си поделят изчислителните му ресурси, дисковото пространство и инсталираните на машината софтуерни приложения. Всеки потребител получава отделна сметка с определен лимит и параметри (дисково пространство, реализиран трафик, брой бази данни и т.н. ).

За управление на сметката се използва софтуер за автоматизация на уеб сървър, или както популярно се нарича контролен панел. Контролният панел позволява на потребителите да управляват различните услуги (уеб, FTP, бази данни и т.н.) и хостинг сметките си като цяло.

Най-разпространените хостинг контролни панели са CPanel и Plesk и са лицензирани и платени софтуерни продукти.

Домейн идва от английски (domain) и означава „област“ или „владение“. „Областите“ са виртуални части от Интернет пространството, обединено от едно общо име – името на домейна, или „областта“.

Всеки сайт в Интернет има свой адрес, наричан IP адрес. Това е адресът на хостинга, на който е качен сайта. Този адрес представлява поредица от числа, подобно на телефонен номер (примерно: 192.168.101.201). Ако не съществуваше системата за имената на домейни, всеки сайт щеше да се намира единствено посредством този свой „номер“.

За домейн е препоръчително да използвате името на вашата организация или думи, свързани с Вашия бизнес или дейност. След направения избор задължително трябва да се уверите дали името е все още свободно.