Клуб „Малки еколози“ засади фиданка, в двора на ОУ „Н Парапунов“, за Световния ден на гората

3
320
Добави коментар
hansoloff
hansoloff

Камера на Живо от Центъра на Разлог Клуб „Малки еколози“ засади фиданка, в двора на ОУ „Н Парапунов“, за Световния ден на гората март 21, 2017 – РазлогНовините –

Всички ние харесваме природата с нейната зеленина и красота, но ако не допринесем за опазването и едва ли тази красота ще продължи да ни радва много дълго. Ако човек бъде научен от дете да опазва природата – той ще я опазва и в бъдеще.

Крачка по този път направиха членовете на клуб „Малки еколози“ с ръководител Жанета Барова  на 21 март – Световния ден на гората. Заедно с тях бяха инж.Иван Янев – директор на ТП “Държавно горско стопанство“ – Разлог, лесовъди и служители от стопанството, Д.Пелтегова – директор на училището, членове на Обществения съвет и родители.

В този първи пролетен ден, озарен от слънце, учениците поздравиха гостите, засадиха подарената им от тях фиданка и обещаха, че ще намират време през годините да се грижат за нея.

Емоционална беше срещата на ученици и пазители на гората, благодарение на изключителното участие на инж. Янев.

Тази дейност на клуба е по  проект BGO5M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове в ОУ „Никола Парапунов“.

Инициативите в училище могат да променят много, както начина на мислене у децата, така и отношението им.

Посланието на малките ученици е:

Засади дърво!

Дърветата трябва да се засаждат, а не да се изсичат!

(5)