Български състезател покори картинг шампионатите в Англия

2
464
Добави коментар

Той е на 11 години и се казва Георги Димитров. Роден е във Варна , сега учи и живее в Англия заедно със своето семейство.

Георги е първият и единствен български картинг състезател , който се състезава в Националния шампионат на Великобритания – Super One British Championship. Започва спортната си кариера на 8 години, след като си взема изпита и лиценза за картинг състезател. Още с първото си състезание се качва на подиума , което е сериозна заявка за бъдещите му постижения в картинга.

Края на 2013 година прави тестове с Даниел Хейзълууд – собственик и мениджър най-добрия отбор за кадети във Великобритания – Fusion Motorsport. С приемането му в отбора започва и професионалната му кариера и развитие в картинга. През 2014 година Георги взема участие в Националния Шампионат ва Великобритания в клас Хонда кадет , състезавайки се с най-добрите картинг пилоти в неговия клас.

 Георги впечатлява много хора от картинг средите  в първия си състезателен сезон в IAME кадет през 2015, постигайки много добри резултати, включващи пол позиция , подобряване на рекорд на писта в квалификационна обиколка  в Кръг 2 от Националния шампионат на Великобритания и завършвайки 5 в Кръг 3 от LGM сериите.

Амбицията и  усърдната му работа върху физическата и менталната му подготовка води до постигане на доста добри резултати през сезон 2016, финиширайки в топ 5 във всяко едно от състезанията.През месец юни 2016 година , Георги е  включен в програмата за развитие на млади пилоти APSM – Andy Priaulx Sports Management . Благодарение на програмата и под ръководството на Даниел Хейзълууд, Георги показва  умения за водене на сериозни  битки, каквито  са картинг състезанията, завършвайки състезателен сезон 2016 под номер  6 във Super One Series на Великобритания.

Очакванията на Георги за седващата година са не по-малко от топ 3 в Англия, като стремежът и усилията са му насочени към спечелване на Шампионата.

 

 

« назад