Би Ти Ви сваля „Шоуто на Слави“ от екран

2
319
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

От медията се аргументират с факта, че предаването не съответства на стандартите за „телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия“

Скандал в Би Ти Ви, след като телевизията снощи отказа да излъчи вчерашното предаване на Слави Трифонов, а вместо това пусна повторение на стар епизод. 

От телевизията мотивираха решението си с „несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание“. Това става ясно от надпис, който се появи на екрана, докато повторението на предаването течеше.

Би Ти Ви публикува писмо до медиите, в което посочват, че предаването не съответства на стандартите за „телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като Би Ти Ви, която не толерира едностранно представяне в програмите си“.

Ето и цялото съобщение на Би Ти Ви: 

Ето и цялата позиция на бТВ:

bTV прави промяна в програмата си за вечерта на 27 март. В 22,30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави“. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си.

bTV и „Седем осми“ имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми“ и опита им в създаване на развлекателни програми.

Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.

По-късно вечерта от екипа на Трифонов разпространиха също съобщение:

В момента седя с моя екип в офиса ми. Тъй като истината е по-важна от всичко, искам да бъдете информирани.

Утре ще направим пресконференция, заедно с моя екип, в 13.00 часа.

Тъй като сега е много късно, ще ви информирам допълнително къде ще бъде.

Вчера Трифонов, който е и инициатор на референдума през ноември, публикува също отворено писмо до политиците в новото народно събрание, напомняйки им за зададен от него ултиматум – до две седмици от стартирането на работата в 44-тото Народно събрание, трябва да започнат действия по приемането на предложенията от референдума за промяна в избирателната система – мажоритарен вот в два тура, намаляване на партийната субсидия на 1 лв. и задължително гласуване.

Слави поиска промените да бъдат приети до два месеца. Той предупреждава новоизбраните политици, че ако не спазят някой от сроковете, ще започнат протести пред парламента.