ГЕРБ и Патриотите: Новото правителство ще е с премиер Бойко Борисов

5
463
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Правителството ще с ясен мандат от 4 години и с премиер Бойко Борисов. За това се разбраха ГЕРБ и Обединените патриоти на първата си официална среща, която се проведе в НС. В рамките на първата от серията срещи не са обсъждани министерски постове, а програмни точки, предава БНТ.

До края на седмицата двете страни ще имат още едни разговори, но засега никой не се ангажира с дата, кога ще започне да функционира кабинетът Борисов 3. Волен Сидеров определи разговорите като конструктивни и оптимистични. “До момента ние уточняваме програмни точки, опорни точки, по които да се съгласим, всеки със своя компромис разбира се, защото политиката е изкуство на възможното”, посочи лидерът на Атака.

”Правителството ще бъде с ясен мандат от 4 години, няма спор по отношение на това кой ще бъде премиерът. Следващата среща ще бъде до края на седмицата, следващите няколко дни експертите на двете партии ще работят по предизборните програми, така че да съставят една обща управленска програма”, посочи Делян Добрев.