МОЗАЙКА

13
Добави коментар
algara
algara

Мозайката е вид декоративно изкуство и представлява създаване на картини от малки плочици или камъчета. Техниката на мозайката е известна още от древността. Нейните корени произлизат от Древния изток – Шумер, Месопотамия и Египет, а също така Крит и Древна Гърция. В Древен Рим мозайки са украсявали богатите къщи, обществени сгради и дворци. Стъклокерамичната мозайка не е само завършващ слой, но също и като средство за изкуство.

Характерна особеност на мозайката са нейните абсолютна водонепропускливост и изолационни свойства. Поради това, тя е идеална за помещения с висока влажност. Стъклокерамиката е устойчива на износване, така че може да се полага и на пода. Устойчива е на удар. Важно предимство на мозайката пред други видове декоративни материали за покритие е, че повърхността не реагира на препарати и химикали. С други думи , стъклокерамичната мозайка е лесна за поддържане. Мозайката е отличен материал за използване в бани, за облицоване на басейни, СПА и уелнес центрове или облицовка на фасадни стени и камини.

С творческият подход на стъклокерамичната мозайка, може да се създаде едно наистина уникално интериорно решение. Мозайките могат да бъдат използвани за покриване на извити повърхности, като колкони и арки.

Мозайката може да е централен елемент от пространственото оформление, като е поставена на стената, тавана и пода или да е акцент на други елементи от декора. Стъклокерамичната мозайка предвижда неограничени възможности за интериор и екстериор.

Мозайката е много ефективен материал, който се прилага успешно както в различни архитектурни стилове, така и в комбинация с други довършителни материали- плочки, камък, дърво, декоративни мазилки. Стилното присъствие на мозайка в интериора загатва за изтънчен вкус и определена социална принадлежност.

[ First ]
[ Prev ]
[ Next ]
[ Last ]