Кейт Бланшет е богиня в „Тор 3: Рагнарьок“

2
349
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Богът на гръмотевиците, вече с къса подстрижка, се изправя срещу Хълк в първия трейлър за поредния си филм, към който се присъединяват Кейт Бланшет, Джеф Голдблум и една екзотична Валкюра

Тор, в изпълнението на Крис Хемсуърт, се завръща в своя трети самостоятелен филм по комиксите на „Марвъл“ – вече с къса коса и нова любима жена, след като Натали Портман се отказа от ролята на Джейн Фостър, а Джейми Александър (Лейди Сиф) е ангажирана в сериала „Мъртва точка“.

„Тор: Рагнарьок“, по кината от 27 октомври, обещава много екшън, забавни ситуации и неочаквани обрати, а запознати вече намекват, че може да се окаже и най-веселяшкия филм в комиксовата вселена на „Марвъл“.

Видео: Къде се крие Тор, докато Капитан Америка и Железния човек се бият

Извънземният отмъстител тук е лишен от своя чук и заточен на другия край на Вселената. Попаднал в патова ситуация, той трябва да намери начин да се върне в Асгард, за да спре Рагнарьок – събитието, което може да заличи асгардската цивилизация.

Този път заплахата идва от всемогъщата и безмилостна богиня Хела (Кейт Бланшет), митологичната владетелка на подземния свят Хелхайм.

За да се добере до нея обаче, Тор трябва да оцелее в смъртоносна гладиаторска битка, която изненадващо го изправя срещу неговия добър приятел от отбора на Отмъстителите – Невероятния Хълк.

Виж още: Как Железния човек пердаши Хълк

Режисьор на „Тор 3: Рагнарок“ е новозеландецът Тайка Уайтити, сценарист на анимацията „Смелата Ваяна“ и култовата хорър комедия „Какво правим в сенките“.

Том Хидълстън, който май ще се размине с ролята на Джеймс Бонд, се завръща като Локи, както и Идрис Елба, друг от фаворитите за Агент 007. Освен Кейт Бланшет, сред новите дамски попълнения е цветнокожата Теса Томсън („Крийд: Сърце на шампион“, сериала „Вероника Марс“) като Валкюра.

Виж още: Вагнер – от валкюрите и Валхала до вертолетите (видео)

Заявка за поява във филма за боговете от митологията на северните народи даде и Доктор Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) още във финалните кадри на своя широкоекранен дебют.

Част от актьорския състав на „Тор: Рагнарьок“ са още Карл Ърбан, Марк Ръфало (Хълк) и Антъни Хопкинс (Один), както и Джеф Голдблум в ролята злодея Grandmaster / En Dwi Gast.