Двудневна екскурзия до Одрин

2
400
Добави коментар
ili_25
ili_25

1 Ден
Oтпътуване от София от площад „Александър Невски“ в 08.00 ч., от ШЕЛ Пазарджик в 09.00 ч. и от Пловдив 10.00 ч. (ОМВ пред х. Санкт Петербург). Преминаване на ГКПП Капитан Андреево – Капъ Куле. Пристигане в Одрин по обяд.
Градът е популярен със своите закрити базари, красиви джамии, фонтани и добре запазени дървени къщи. Големите паркове и мостове впечатляват всеки посетител. В Одрин се сливат три големи български реки – Марица, Арда и Тунджа.
Пешеходна разходка в центъра на града, където се намират много магазини за местни марки дрехи и обувки. Посещение на Музея на Балканската война. Настаняване в хотела. Посещение на символа на град Одрин – джамията Селимие. Свободно време за разглеждане на центъра на града. По желание и срещу допълнително доплащане – вечеря (20 лв. при минимум 15 души). Нощувка.

2 Ден
Закуска. Посещение на българските църкви “Св.Георги”- базилика, построена през 1880 година в типичен късно-Възрожденски стил и „Св.Св.Константин и Елена“. 
Посещение на Музея на Здравето – Това е огромен, доста впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище (медресе), джамия, приют за гости, турска баня, кухня.  
Посещение на търговската зона на града за шопинг. Посещение на Синия пазар и Марги Аутлет Център. Около 15.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София около 23,00 ч, .

Транспорт с туристически автобус
1 нощувка със закуска в Одрин
Екскурзоводско обслужване

Медицинска застраховка за лица до 65 – 4 лв., за лица над 65 г. 6 лв. 
По желание – вечеря – 20 лв. (при минимум 15 души)
Разходи от личен характер
 

Плащане:
При записване се внася 30% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: 
Лична карта или международен паспорт с валидност поне 6 месеца към датата на връщането. 
За деца до 18 г., пътуващи без родителите си или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/. 

Забележка: 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 2 дни преди датата на отпътуване