Авточасти втора ръка за всички марки и модели френски немски италиански японски корейски автомобили

1
345
Добави коментар
commoderbg
commoderbg

     Без значение коя част от Вашия автомобил има нужда от поправяне или подобряване: волан, нова седалка, огледала, дръжки или дори нов двигател, можете да го купите и оправите сам. Някога момчето от Вашия сервиз давало ли ви е съвети относно авточастите на колата Ви? Проверихте ли как върви техния пазар? Ако не сте, най-вероятно сте платили доста над реалната им цена. Винаги може да предпочетете сами да се заемете с откриването на подходяща част за Вашия автомобил, като по този начин в сервиза ще заплатите единствено труда на автомонтьора. Може също така да се нуждаете от авточасти, които да подобрят външния вид на Вашата кола. А нищо различно от най-доброто не ви устройва. Дори и да имате стар автомобил, може да се сдобиете с нови, възстановени авточасти от специализирани търговци на дребно. Прочетете насоките, намиращи се по-надолу в статията, за да се убедите, че търсите на правилното място.

     1. Определяне на марка и модел. Първата стъпка е да се уверите, че знаете точната дата на производство, както и модела. Единствено при наличието на всички подробности е сигурно, че ще откриете подходящите за Вашия автомобил авточасти. Някои магазини за авточасти ще Ви накарат да им предоставите номера на двигателя или серийни номера преди да Ви дадат цена за дадена авточаст, така че се уверете, че имате нужната информация в наличност.

    2. Решете дали ще търсите нови или употребявани части. След това ще трябва да вземете решение дали ще искате възстановени или използвани авточасти. Ако се нуждаете от механична част, трябва да имате предвид, че има шанс износването на прилежащата част да я прави неподходяща за Вашия автомобил. Това е най-често срещано, ако притежавате по-стар модел кола. Ако имате нужда от авточасти за кола, която е сравнително нова (модел от последните няколко години, максимум 10г. ), то по-добре заложете на преработени или фабрични оригинални части.

    3. Намерете продавачи в близост до Вашето населено място, за да спестите от транспортни разходи. Ако желаете да спестите пари от общата стойност на ремонта по Вашия автомобил, трябва да разчитате на услуги за доставяне, които са сравнително по-евтини. Някои онлайн търговци на дребно предлагат безплатна доставка при условие, че поръчката е над определена сума. Но доста често се оказва, че тази „безплатна доставка” всъщност си е включена в самата стойност на закупената стока, така че четете внимателно условията при всяка една покупка.

    4. Научете повече за времето за доставка. Срокът за доставка е изключително важен, най-вече когато става въпрос за авточасти. Ако не можете да използвате колата си заради липсваща или повредена част, вие най-вероятно бихте били готови да заплатите по-висока цена за бърза доставка. Уверете се, че имате възможност да проверите за наличност на стоката (онлайн или чрез телефонно обаждане ) при избрания от Вас продавач преди да поръчате.

    5. Задавайте въпроси. Най-важното нещо е ако не сте сигурни, че новите авточасти ще паснат на Вашия автомобил, да поискате професионален съвет. Хората, които работят в тези магазини или сервизи са запознати с повечето марки и модели, както и с подходящите за тях авточасти. Искайки съвет от тях, Вие можете да спестите много време, неприятности и излишни разходи.