Метална конструкция с различни локации

1
360
Добави коментар
seomystic
seomystic

Португалското студио „Like architects“ създава метална конструкция за град Порто, която се състои от редуване на метални стълби и тераса. Съоръжението е в чест на двата архитектурни елемента, които се смятат за незаменими, при изграждането на градския облик. 

„Like architects“ създават инсталацията с шест метални части, разполовяващи се от бетонна основа. Трите спираловидни стълбища в лилав цвят, са свързани и водят до мини тераса, разположена на върха на съоръжението.

Намерението е да се отдаде почит на балкона и стълбището, които дизайнерите смятат, че са „пропити в самоличността на град Порто“.

Триногата структура е показана за първи път на правоъгълния площад „Ларго дос Сао Доминго“ през март, а след това се появява регулярно на нови локации и с нов цвят.

Концепцията е изградена така, че кулата да сменя местоположението си лесно. Основата позволява да се адаптира дори към по-стръмни площи.  Малкият мащаб на атрактивното съоръжение, създава временна и различна градска атмосфера. 

Екипът, стоящ зад проекта, се състои от няколко талантливи архитекти и художници. Умелото смесване на дизайн и арт, превръща инсталацията в разпознаваем шедьовър.

Идеята на конструкцията е погледната и от философски ъгъл. Елементът за безкрайност и свързаност, е преплетен във всичките му измерения, а символите за изчакване и слизане, отразяват добрите и лошите моменти в човешкия живот.

Инсталацията има за цел да провокира спонтанно взаимодействие с минувачите, както и да бъде неделима част от събития, като концерти, игри или тематични семинари за изкуство. 

Туристите използват металните стълби за бързо изкачване и намиране на по-добра възможност да направят оригинални кадри. Снимките отвисоко, често включват и цветното стълбище. Децата пък се катерят и играят неуморно, като създават непринудено и позитивно настроение в околните.  

Поредното доказателство, че металните стълби могат да бъдат събирателна точка за хора с различни интереси, на различни възрасти, от различни локации. Защото качествените неща не се подминават просто ей така.