Как да намалим цената на хамалските услуги при преместване на дома

2
675
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

Как да намалим цената на хамалските услуги при преместване на дома?

Преместването на къщата е равно на половин пожар! На който не му се е  случвало да премества дома си, той не е чувал този израз. Няма как при преместване на квартира например да не загубите някоя и друга дреболия от имуществото си, а понякога и да загубите част от комфорта си.

 

Все пак ако наемете фирма за хамалски услуги може да намалите значително щетите. Хамалите могат да ви дадат много полезни съвети добити от практиката по преместване на стотици домове и различни имущества.

 

На първо място трябва да споменем, че има разлика в преместването в града и на дълги разстояния, които създават различни проблеми и препятствия. А ако се местите в друга държава е още по-сложно, времето за доставка на мебелите може да се увеличи на повече от месец.

 

След това вариантите за товарене на имущества са няколко.  Може да поканите ваши роднини и приятели, които да ви помогнат вместо хамали. Цената на този вариант ще ви излезе колкото струва една почерпка на приятелите, плюс няколко счупени неща за ремонт и малко други последствия. Естествено няма да забравим и цената на транспорта за преместване, което ще се таксува отделно според наетия товарен транспорт.

 

За целта може да използвате различните транспортни фирми, които предлагат превоз на различни цени. Допълнително ще трябва да купите опаковки и да демонтирате и монтирате мебелите си сам. Губите време, нерви и труд.

 

Втория вариант е да проверите цените на хамалските услуги на различните фирми в града или там, където ще се местите и в двата случая буса трябва да се върне. Голяма част от фирмите притежават транспортен парк от който може да изберете подходящ автомобил за пренос дори до най-далечната точка на света. Допълнителен плюс е, че ако искате и вие може да се возите в близост до вашия багаж, макар че това не е необходимо.

 

Повечето фирми предлагат цени на транспорт по около 25 -30 лева на час в градски условия, а извън градско плюс разходите за гориво.  Ако все пак се нуждаете от помощ за демонтажа, опаковането и носене на мебелите може да наемете и хамали за цени от  10 -15 лева на час за човек.

Съвети за подготовка на преместването, които спестяват пари

Преместването на дома е отличен момент за одит и освобождаване от излишните неща. В продължение на годините хората натрупват огромни количества дребни джунджурии, които заемат само място. Може да ги продадете, подарите или дори изхвърлите за да не ви пречат при преместването. За какво ви е например стария, пълен с акари матрак, който сам ще запълни цялото място в микробуса и да не може да натоварите редица други по-малки, но ценни неща?

 

При предварителната подготовка на преместването е много важно да намерите еднакви по размер кашони и да опаковате добре багажа. От една страна така по-лесно се подреждат в превозното средство, а от друга предпазват имуществото. Добре е теглото на кашоните да не надвишава 20 кг.  Преди да го напълните се препоръчва да залепите дъното с тиксо или да ги завържете с канап, както и да бележите какво има вътре.

 

За опаковане на дрехи е добре те да се транспортират със закачалките в полиетиленови  торбички (обем 120 л.). Не е необходимо да се запълни една торба плътно.

 

На пода на камиона е добре да се сложи картонена подложка. Този евтин материал, има всички качества да гарантира безопасността и да предпази стоките от увреждане: той е плътен, гъвкав и издръжлив.

Съвети за намаляване цената на хамалските услуги

Контролирайте разходите си при преместването, за целта е наложително да си поставите пределен бюджет за преместване. Това ще ви помогне да разпредели парите си правилно и по-важното – ще ви предупреди, кога трябва да спрете с харченето. По този начин, вие ще имате много по-добър контрол върху разходите.

 

Ако може да избирате времето на местене е добре от рано да се договорите с фирма за хамалски услуги. Така те ще ви предложат по-ниска цена.

 

Има няколко добри начина за намиране на евтини хамалски услуги, но който и каквото и да ви говори най-евтиният от тях е наемане на фирма за хамалски услуги, а не да използвате приятели за тази цел. Плюса е, че с това може да комбинирате хамалите с транспорта.

 

Другия важен момент е предварително да оцените мебелите си и да продадете или изхвърлите тези, които с цената на преместването ще ви излязат на цената на нов.

 

Независимо от това на каква цена сте наели фирма за хамалски услуги, ако всичко е предварително, добре опаковано ще ви излезе още по-евтино, защото ще спестите от времето на престоя на хамалите. Те няма да губят време, като се мотат насам натам, а просто ще взимат и пренасят кутиите и мебелите.

 

Може да използвате за опаковане всички налични стари опаковъчни материали, които са 100 % безплатни.  Кошници, кофи, куфари, чекмеджета, чанти, одеяла, чаршафи, кърпи, чорапи и други части от облекло подходящи за опаковане и за подложки. Също така, може да използвате вестници, като уплътняващ материал за чупещите се чаши и чинии.

 

Когато разполагате с по-малък бюджет, с помощта на семейство и приятели може да преместите по-дребните нещата, така че да оставите по-едрите мебели за един транспортен курс на фирмата за хамалски услуги.

 

В крайна сметка трябва да проявите много творчество и организационни умения, а най-доброто решение е просто да се възползвате от  наемането на фирма за хамалски услуги, която със сигурност ще ви спести пари, нерви и време.