От Facebook отново цензурираха д-р Юлиян Караджов

20
527
Добави коментар
borsi
borsi

Д-р Юлиян Караджов си позволява да коментира или да се шегува с Ислямска държава, другитерористични организации, подиграва се на Глобалното затопляне и понякога иронизира веганите

Българските администратори на Facebook в България (от офиса на компанията в София, които трият по партийни поръчения групи за протести, като след тези за убийствата в Катуница икоито изтриха профила на Кеворк Кеворкян, заради коментарите му против битовата престъпност), цензурират от 6 месеца, почти постоянно д-р. Юлиян Караджов.

Докторът е биохимик, старши научен сътрудник в Института за космически изследвания при БАН, завършил химия, с докторат по биохимия с дисертация на тема “Транспорт на калций и окислително фосфорилиране в митохондриите на мозъка“. Докторът преподава курс “Наркотици“ в Нов български университет, прави първото национално изследване на нелегалния пазар на наркотици в България, цитиран е в учебници за МВР и е автор на 2 от най-изчерпателните и популярни издания (“Наркотиците – почти всичко за тях“ и “Канабис – наука и политика“) върху темата за наркотичните вещества, издавани в България. 

В своя личен профил във Facebook, д-р Юлиян Караджов коментира или се шегува често със статии оправдаващи тероризма, пише критично против Ислямска държава, други терористични организации, подиграва се на Глобалното затопляне и понякога се шегува с веганите. Без други прегрешения, вероятно цензурата е заради някоя от описаните причини. 

Скоро от Фейсбук цензурираха и малката Русалка в Копенхаген защото обижда с голотата си (и с рибята си опашка вероятно?) някои. ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ