Захари Бахаров козирува пред Джефри Ръш

3
458
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Брат му Явор обаче не се класирал за ролята на румънски философ в „Геният“

Захари Бахаров осъществи поредния си пробив в чужда продукция – актьорът носи пагоните на руски генерал в англоезичния сериал „Геният“, чието излъчване започва този уикенд.

Минисериалът на „Нашънъл джеографик“ се фокусира върху иронията в живота на Алберт Айнщайн, когото не одобряват за учител, но впоследствие става един от най-великите умове в света, обяснява в. „Монитор“.

В главната роля е носителят на „Оскар“ за „Блясък“ (1996) Джефри Ръш, популярен и от поредицата „Карибски пирати“, който претърпява драстична визуална метаморфоза под хаотичните коси на Айнщайн.

Виж още: 10-те златни правила на Алберт Айнщайн за успеха

Захари участва в един от общо 10-те епизода, показва филмографията му в IMDB. Покана да се яви на кастинг за същия проект имал и брат му Явор Бахаров. Той бил тестван за ролята на румънския философ Морис Алвин веднага след излизането си от „ВИП Брадър“ миналия октомври.

Тогава младият актьор сподели, че е имал само три часа, за да научи сериозен по обем материал с реплики на английски, а повече подробности за проекта му били съобщени след прослушването.

Алберт Айнщайн на архивна черно-бяла снимка ок. 1925 г. (в средата) и екранните му превъплъщения в „Геният“: Джони Флин (вляво), който го играе като млад, и Джефри Ръш

Захари Бахаров има епизодични появи в холивудски продукции като „Пазители на наследството“ на Джордж Клуни и петия сезон на сериала „Игра на тронове“, където игра Лобода, вожд на племе, обитаващо земите на диваците отвъд Вала. Тогава актьорът изкара една седмица в Белфаст в компанията на Кит Харингтън и българския хореограф на бойните сцени, припомня „Монитор“.

Фотогалерия: БГ актьори в чужди филми

С режисурата на първия епизод от „Геният“ се е заел самият Рон Хауърд („Красив ум“), екранизирал последно романите на Дан Браун „Шифърът на Леонард“, „Ангели и демони“ и „Ад“. Минисериалът е вдъхновен от биографичната книга за Айнщайн от Уолтър Айзъксън, биограф и на Стив Джобс, а снимките са протекли предимно в Прага. 

„Ако се абстрахираме от научните постижения на Айнщайн и се запитаме каква е била младостта му, кои са били приятелите му, враговете му, противоречивият му любовен живот – това са все аспекти, непознати за широката публика. Това ме привлече в продуцентския екип и като режисьор на пилотния епизод”, коментира пред „Венити феър“ режисьорът.

„Геният“ се излъчва всяка неделя от 21,55 ч. по „Нашънъл джеографик ченъл“, а повторенията са в сряда от 20,55 и събота от 20 ч.

Междувременно от тази събота, 22 април, до 25 юни всяка събота и неделя от 13 до 14 и от 14 до 15 ч. образователният канал организира поредица от работилници за деца над 7-годишна възраст съвместно с детския научен център „Музейко“.

В групи по 10 малките откриватели могат да участват в експерименти, свързани с някои от най-големите открития на Айнщайн: Брауновото движение, фотоелектричният ефект, както и Специалната и Общата теория на относителността.

Освен това, децата ще подготвят факсимилета на първите страници на оригиналните статии на Айнщайн, които излизат през 1905 г., когато той е публикувал най-големите си открития във физиката.

Поканени да се включат в работилниците са всички деца на възраст 7 и повече години, а заниманията, за които не е необходимо предварително записване, са включени в билета за „Музейко“.

Източник: Hotnews.bg, „Нашънъл джеографик“