Сладки, соленки и боза от лимец на Фермерския пазар днес

2
574
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

След кратката си великденска почивка, тази неделя участниците в ежеседмичния Фермерски пазар в Бургас отново ще се съберат на “Славейковото пазарче”. Между 11 и 16 часа местни производители на екологично чиста продукция ще представят стоките си на ъгъла на ул. “Цар Симеон” и ул. “Съединение”.

Ето и потвърдените участници за тази седмица:

– Козеферма “Халалица” с млечни продукти; – “Велико”, Добрич с месни продукти; – Евгений с. Искра със сезонни зеленчуци и ядки; – Красимир Кънев, Сливен със сезонни плодове и зеленчуци; – “Топлата фурна” с квасен хляб; – “Розова Зора” с лимецови меденки и соленки; – Гхи от Гопал Прасад – пречистено краве масло; – “Елексира на здравето” с лимец – зърно и брашно, сладкиши и крекери; – “Тортино” със сурови торти и бонбони; – “Работилница за усмивки” София – вегетариански и вегански торти, сладкиши, бонбони и кремчета; – Татяна от “Дъбрава” с вегански соленки и сладкиши на печка с дърва; тахан; фъстъчено масло; боза от просо, ръж и лимец; сурови сладкиши; – Мед и пчелни продукти от Пламен Иванов, с. Пънчево; – “Билкомег” – билкови сиропи, тинктури и мехлеми; – “Градината”, с. Варвара; – “Тракийски легенди” – вина и ликьори; – “Бабината юфка” с домашна юфка и билки; – Козметика за лице, скалп и тяло от Моринга.

Организаторите и производителите призовават клиентите да си носят торбички от плат или хартия, за да се намали употребата на найлонови торбички. В случай, че не разполагат с такива, на Фермерския пазар могат да намерят памучни торбички с логото на събитието.