Червената олигархия води битка срещу Корнелия Нинова | Temaonline.bg

2
540
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

„Червената олигархия“ и зависимостите на БСП всички ги знаем, така че за мен не е изненада битката между червената олигархия заедно с нейния председател  каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на инспекция на строителството на зала „Арена Бургас“, попитан за коментар относно скандала с главния прокурор и Сашо Дончев.

„Огромните пари, които се изсипаха и на двата избора – президентските и парламентарните, включително и в медиите, знаете ги добре. Така че едно време имаше битка между „червените мобифони“ и „червените баби“, сега има между „червените олигарси“ и кой да надделее вътре в партията“, коментира Борисов.

По думите му е много труден техният баланс.

„Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”, които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората. Като направим обхода на Бургас, си остава за вас и за туризма и всички българи, които ще дойдат на море“, каза още Бойко Борисов.  Явно при други партии в България това не е било така и сега още не могат да изживеят загубата на изборите, бяха си разпределили постовете, поели са много ангажименти“.

„Надявам се, че капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха, защото ще започнат да приказват хора, които много, много пари са влели в тези два избора – президентски и парламентарни – каза по-късно Борисов пред журналисти при освещаването на новопостроения православен храм „Успение на Пресвета Богородица“ в кв. „Аврен“ в Ямбол.

„И сега с тези „червени олигарси“, прехвърлиха от болната, на здравата глава проблема. Надявам се, че и главният прокурор и всички ще обяснят. Това за главния прокурор е една обица на ухото, че „червените олигарси“ правят капани много често. Трябва много да се внимава с тях, защото това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, но за всеки е обица на ухото. Каква работя „червени олигарси“ търсят институциите и да правят подобни срещи, за да излезе накрая виновен главният прокурор. Защо там са били? Защо са викали главният прокурор, какво са искали от него? Надявам се, че той един ден ще отговори. С мен и с ГЕРБ, и с нито един представител на партията, освен, когато са ни викали на разпит, ние не сме се виждали“, коментира Борисов.

По думите му те са се били нагласили да завземат всички власти, но българският народ е имал инстинкт, че вместо промяна, им готвят подмяна.

„Пак ще ви припомня кой махна трите посредници от Русия до България за природен газ и защо между България и Русия е имало три посредници, като всеки е вдигал цената 20 години. Дойде ГЕРБ и това го прекратихме. Стотици милиони пари. Изведнъж сега си бяха подредили постовете, бяха си ги платили. Нашите разходи винаги са били подплатени по най-публичния и прозрачен начин. Никога не съм си позволил в цялата ми кариера да говоря по дело с главния прокурор. Мога да се закълна. Всичко ще си излезе наяве“, каза още Бойко Борисов.