Съвременна тотална панкреатектомия на 80-годишен пациент с рак на панкреаса от Д-р Сотирис Габриел, специалист по онкология,…

12
370
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Д-р Сотирис Габриел, специалист по хирургичната онкология, хирургично отстраняване на тумори, извърши тотална панкреатектомия със съвременни и високо технологични средства на 80-годишен пациент с рак на панкреаса. Онкологичната операция на карцином на панкреаса е извършена в четвъртък, а на интервюто – в събота, пациентът е почти в състояние да бъде изписан от болницата.

Текст от интервюто: (Д-р Сотириос Габриел) – Става въпрос за пациент на 80-годишна възраст с карцином на панкреаса. Беше подложен на хирургична интервенция в Четвъртък – тотална панкреатекромия, която се осъществи с помощта на съвременни и високо технологични средства. Пациентът е почти в състояние да бъде изписан от болницата, а днес е Събота. Благодаря! Пациентът ни говори за своето преживяване    (Интервюиращ) – Какво ще ни кажете за операцията?  (Жена) – Доволен ли си от операцията?  ( Пациент) – Много!  (Интервюиращ) – Имали сте проблем, който е трябвало на всяка цена да бъде решен?  (Жена) – Да, имахме проблем и той беше решен!  (Пациент) – Имах проблем, който трябваше да бъде решен.  (Интервюиращ) – Как се чувствате?  (Пациент) – Много добре!  (Интервюиращ) – Здрав? В добро състояние?  (Пациент) – Слава богу, много добре! Само лека болка в корема имам в момента.  (Интервюиращ) – Кога Ви казаха, че ще бъдете изписан от болницата?  (Пациент) – Ако продължа да съм така добре, както сега, до Вторник трябва да бъда изписан.  (Интервюиращ) – Много скоро! Какво е мнението Ви за Д-р Габриел?  (Пациент) – Че няма по-добър лекар!