Кубрат Пулев с мач за световната титла на в София

2
352
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Кобрата се изправя срещу 37-годишния американец Кевин Джонсън в „Арена Армеец“

Тази вечер българската боксова звезда Кубрат Пулев има шанс да защити своята интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA) в двубой с бившия претендент за отличието Кевин Джонсън на 28 април в столичната зала „Арена Армеец“.

В рамките на боксовата гала вечер са обявени общо 10 мача, като на ринга излиза и братът на Кубрат – Тервел Пулев в третия си мач като професионалист.

В момента Кобрата пък излиза за втори път пред родна публика като професионален боксьор в стремежа си към втори шанс за световно отличие. 

„Основната ми цел е да се бия за световната титла и на 28 април ще направя още една стъпка към тази цел. Вече тренирам усилено, за да докажа, че съм достоен отново да се бия за короната в тежка категория“, заяви той още при обявяването на мача.

„Джонсън е труден съперник. Достатъчно е да погледнеш биографията му, за да разбереш, че това ще е истинско предизвикателство. Изправял се е на ринга срещу много боксьори от световна класа като Виталий Кличко и Антъни Джошуа“, добавя българският боксьор.

„Знам, че ще трябва да съм във върхова форма, за да спечеля този двубой, но с помощта на треньора ми Ули Вегнер и подкрепата на българите съм убеден, че ще победя и ще мога да отпразнувам още една стъпка към сбъдването на мечтата ми да стана световен шампион в тежка категория“, казва още Пулев.

Изключително сме щастливи, че ще се върнем на „Арена Армеец“ за още една страхотна боксова вечер на 28 април, заявява промоутърът Кале Зауерланд. 

„Промотирали сме мачове по целия свят и трябва да кажа, че атмосферата в София беше удивителна. Подкрепата, която Кубрат получава от българите, е специална и това ще му даде сили да стигне до върха. Битката срещу Кевин Джонсън ще е тежко изпитание – Джонсън се е бил срещу много от най-големите имена в тежката дивизия и е спиран само веднъж. Кубрат трябва отново да се докаже и да покаже, че е готов за световната титла“, коментира още Зауерланд.

През декември Пулев триумфира на родна земя над Самюел Питър. Тогава в първия си мач в големия бокс пред българска публика Кобрата принуди бившия световен шампион на WBC да се откаже след едва три рунда. 

Съперникът на Пулев – Кевин Джонсън

37-годишният американец Кевин Джонсън е бивш съперник на Виталий Кличко, Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Той се завърна на боксовия ринг след почти двегодишно отсъствие, побеждавайки по точки своя сънародник Джамал Уудс.

Преди това последният двубой на Джонсън беше през май 2015 г., когато загуби с технически нокаут във втория рунд от Антъни Джошуа – най-тежкото поражение в кариерата му. Преди това никога не е губил с нокаут.

Сред гостите на галавечерта се очаква да присъства и световноизвестната германска група Rammstein.