Царската диета на д-р Неделя Щонова взриви нета! Само вижте какво тяло е изваяла (снимки + рецепта)

1
847
Добави коментар
slavchev
slavchev

Докторката с рубрика по БиТиВи – Неделя Щонова, се похвали пред колегите си с перфектно тяло, при това без да спазва особени диети.

В медията издадоха, че все пак тя спазва една диета известна като мързелива или царска диета, в която се яде почти всичко с малко хляб от лимец, почти без сладко и пържено. Tози хранителен режим е дело на Руми Илиева, популярен фитнес инструктор и консултант по хранене.

Преди лятото Щонова тежала 62 килограма.

С диетата започнала да сваля по един килограм на седмица, което е здравословната норма, до 58 кг. При това тя не правила нищо особено, запазила храните съдържащи протеин, бавни въглехидрати и хубави мазнини , само изключила някои вредни храни от менюто си, издадоха телевизионери.

В диетата са изключени храните с високо съдържание на мазнини и въглехидрати. В големи количества се включват плодове, а в малки сирене, кашкавал, картофи и ориз. Сиренето и кашкавалът са добри източници на протеин, но са и мазни и затова са в малки количества, разяснила чаровната докторка.

Тя посъветвала колегите си да добавят сурови орехи и тиквени семки, за паметта и простатата.

Основното предимство на диетата било, че е разнообразна и може да се прилага в продължение на месец-два без риск за здравето.

Има и ден, в който може да се яде каквото човек си иска, но без да прекалява. Ефектът от диетата се усилва от аеробика, таебо или друг вид гимнастика.

Понеделник

Закуска – 1 филия хляб от брашно с лимец, типово или пълнозърнесто с 30 грама сирене (100 грама сирене разделено на 3 части, няма проблем ако се яде 20 или 50 грама, защото количеството е малко и не влияе особено).

Обяд – 200-250 грама филе от месо (пиле, телешко, патешко) със свежа салата (без сос за салата, само лъжица олио и оцет).

След обедна закуска – 200 г пълномаслено кисело мляко, но не подсладено.<

Вечеря – 200-250 грама риба на скара (или консерва риба тон ФИЛЕ В СОБСТВЕН СОС, а не парченца филе в собствен сос) и свежа салата. Рибата може да бъде пъстърва, хек, сьомга, ципура, скумрия, лаврак.

За пред телевизора – вземат се 2 големи краставици, белят се бавно, после се режат на дълги ленти, по желание се посоляват и се ядат бавно. Идеята е да се занимаваш докато гледаш телевизия.

Вторник

Закуска – 5 лъжици суров ориз, вари се с вода, сол (по желание) и подправки (според вкуса – черен пипер, червен пипер, чубрица, къри …). Приготвя се от предната вечер и трябва да си го носиш в офиса. Свареният ориз става много вкусен, ако се смеси със ситно нарязан домат. Може да се добави 1 лъжица зехтин или олио.

Обяд – 200-250 грама филе от месо (пиле, телешко, патешко) със свежа салата.

След обедна закуска – 1 ябълка

Вечеря – 200-250 грама риба на скара със свежа салата

За пред телевизора – 50 грама сурово тиквено семе не белено.

Сряда

Закуска – 2 варени яйца с 50 грама сирене

Обяд – Месо на скара със салата

Следобедна закуска – 1 банан или 1 ябълка или друг плод.

Вечеря – Риба на скара със салата.

За пред телевизора – моркови.

Четвъртък

Закуска – 1 филия хляб Бонус с 50 грама кашкавал.

Обяд – Месо на скара със салата.

Следобедна закуска – 200 г кисело мляко.

Вечеря – Огромен печен картоф със 100 грама сирене. На заведение може да си поръчаш картофи соте, макар че те са много мазни и за компенсация направи 30 минути ходене.

За пред телевизора – краставици със сол

Петък

Закуска – 1 чаша прясно мляко

Обяд – Месо на скара със салата

Следобедна закуска – 50 грама сурови орехи

Вечеря – Риба на скара със салата

За пред телевизора – 1 чаша прясно мляко

Събота

Закуска – фреш от 1 грейпфрут

Обяд – Дюнер

Следобедна закуска – мляко с нес кафе или капучино (без сметана).

Вечеря – Пилешки дробчета или сърчица с чаша вино.

Неделя – ядеш каквото искаш

В този ден се яде 3 пъти каквото искаш. Има 2 условия, да не се прекалява с количеството и да има поне 3 часа между всяко ядене. Примерно меню със „забранени храни“:

Закуска – 1 принцеса

Обяд – Пица

Вечеря – Шоколадова торта

С тази диета за отслабване, ако имаш да сваляш повече от 5-6 килограма, би трябвало да сваляш по 1 килограм на седмица. Ако добавиш тренировки 3-4 пъти седмично, отслабването става по-лесно и бързо. През първите 2 седмици се отслабва по-бързо, а през вторите две темповете намаляват. Тогава е добре да се добави допълнително физическо натоварване, което може да е 30 минути разходка или ходене на пътечка.

Източник: lechiteli.bg

 

[Total: 0    Average: 0/5]