Обявяват министрите от кабинета „Борисов 3“

2
332
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Борисов трябва да оповести структурата и персоналния състав на правителството

Днес обявяват състава на кабинета „Борисов 3“. Към момента сигурно е, че Бойко Борисов отново е премиер, а в състава на кабинета има четирима вицепремиери и 17 министри.

Коалицията се събра вчера за финални решения. След срещата съпредседателят на Обединените патриоти Волен Сидеров посочи, че са уточнили състава на кабинета и остава да изяснят заместник-министрите.

Обединените патриоти имат поне един вицепремиер, потвърди Красимир Каракачанов. Той добави, че в правителството ще има изненади, защото версиите, тиражирани в последните две седмици в медиите, били доста произволни.

Очаква се в четвъртък, когато изтича седемдневният срок на проучвателния мандат, бъдещият премиер Бойко Борисов да представи на президента Румен Радев проекта за коалиционен кабинет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

След това държавният глава ще издаде указ, с който предлага на Народното събрание да гласува министър-председателя. Процедурата предвижда лично президентът да представи пред депутатите Бойко Борисов, а те да гласуват кандидатурата му.  

Борисов трябва да оповести структурата и персоналния състав на правителството. Церемонията в парламента ще е в 11,00 ч.

С това Бойко Борисов се превръща в единственият държавник в най-новата ни история, който е заемал поста министър-председател цели три пъти. В историята три и повече пъти този пост са поемали Петко Каравелов (4 пъти) и Александър Малинов (3 пъти).