Веган сладоледът на Denny

1
496
Добави коментар
dilqna
dilqna

Отново дойде края на работната седмица, а с него и края на продуктите вкъщи. Затова решихме да отидем до пазара, за да се заредим с нов чувал картофи, зеленолистни зеленчуци и други неща за следващата седмица.

Освен това обаче с изненада разбрахме, че популярната българска сладоледена компания „Дени“ е пуснала веган сладолед. Така че решихме да го пробваме и го намерихме в едно малко магазинче за алкохол и цигари до Женския пазар.

Честно казано, бях скептично настроен в началото, но… сладоледът на „Дени“ надмина всичките ми очаквания! Невероятно вкусен, с много добра шоколадова глазура и с прекрасна консистенция. Сладолед на клечка, който освен това струва само 1,20 лв!

Най-якото е не само ниската цена, но и факта, че се намира в денонощни магазинчета за цигари и алкохол, което означава, че ще може да си хапнеш цяло лято евтин веган сладолед дори и в 3 през нощта след разгорещено парти. Във фейсбук, разбира се, веднага се намериха хора, които започнаха да свързват ниската цена с лошо качество, химикали, опасни консерванти и какво ли не.

Всъщност, сладоледът на „Дени“ обаче не съдържа кой знае какви „лоши“ съставки. В него има бадемово мляко и не съдържа хидрогенирани мазнини, освен това е подходящ за хора с глутенова непоносимост.

Направен е на основата на кокосово масло и други растителни мазнини, които не са най-полезното нещо на света, но има ли значение? Всеки знае, че сладоледът не е здравословна храна и особено ако си купуваш сладолед на клечка от магазин за цигари и алкохол, едва ли очакваш да си купиш най-здравословната храна.

Аз съм също един от хората, които се палят на тема здравословно хранене и искат всички да се хранят добре. Защото ако се храниш лошо по принцип, може да си имаш доста проблеми в дългосрочен план. Когато обаче знам, че се храня добре в 99% от времето и си купя сладолед на клечка, ми е много голям кеф и изобщо не ми пука колко мазнина, захар или глюкозен сироп има в него. Далеч съм и от мисълта, че читателите на този блог ядат сладолед от улични магазинчета всеки ден, затова го препоръчвам без никакъв свян.

Все пак веганите са съвсем нормални хора, които се хранят със съвсем нормална храна, която обаче не идва от използването на животни.  Нищо човешко не ни е чуждо. И такива сладоледи също са стъпка в правилната посока за нормализирането на нормалното отношение към животните.

Колкото и да вкусен сладоледът на „Дени“, едва ли ще си купя пак скоро. Освен това ми идва прекалено сладък, но на повечето хора вероятно ще им се стори разкошен. Ако пак ядем сладолед по улицата, може би ще продължим да си взимаме от тези във вафлена фунийка на Gelateria Naturale, където имат супер добри вкусове.

Веган сладоледът на клечка „Дени“ обаче е много добър и не се продава за 10 лв от някой био-магазин, а струва само лев и двайсет. За съжаление сладоледите на фирмата не се намират толкова лесно, колкото на по-известни марки. Давам оценка 4,5 от 5, защото имат само един вид. Надявам се в бъдеще да пуснат още вкусове.

А ти пробва ли го? Очаквам мнения в коментарите.

Плюсове:

наистина веган
намира се в денонощни магазини
изключително евтин и български продукт
без хидрогенирани мазнини и трансизомери

Минуси:

все пак не е здравословна храна
имат само един вид

Оценка:

Веган сладоледът на Denny was last modified: май 6th, 2017 by Митко