Марина Кискинова представи MARKIIZA

1
308
Добави коментар
svetla58
svetla58

Марина Кискинова направи своя моден дебют с ревю и показа своята първа дизайнерска колекция с марка MARKIIZA. Модното шоу се състоя на 26 април в Planet Club Sofia пред медии, гости и приятели, които дойдоха да подкрепят певицата в новото й амплоа.

Проф. Любомир Стойков откри вечерта и даде начало на ревюто с думите: „Случаен ли е фактът, че харизматичната певица и актриса Марина Кискинова навлиза в дизайнерското поприще? Случайно ли е обстоятелството, че по този начин тя продължава модната семейна традиция, завещана й от нейната майка – славната българска дизайнерка Мария Дженева? Случайно ли е това, че всички ние само след минути ще станем свидетели на раждането на един нов стил и първи ще почувстваме модните послания на Марина Кискинова?… Няма нищо случайно. За мен това е знак на съдбата в живота и творчеството на този млад надарен творец. Или, казано по друг начин, случайността е мястото, където Господ се подписва с псевдоним! Не обичам да анализирам и да коментирам нещо, което още не е показано. Но не мисля, че ще издам голяма държавна тайна, ако отбележа, че произведенията на Марина Кискинова са концептуални, младежки, свежи, практични и ценово достъпни. Дали ще наречем стила й небрежно елегантен, кежуъл, стрийт или ърбън не е толкова важно. По-важното е, че авторката се е насочила към младите ценители на модата, които са взискателни, модерни и ултимативни. Създавайки облекла за другите, тя всъщност тръгва от собствените си критерии за стил и красота, елегантност и актуалност. Тя не би предложила на другите да носят нещо, което тя самата не носи и не би носила с удоволствие. Нейните рокли, гащеризони, топове, клинове и суичъри, направени от памук, шифон, вискоза, еко кожа и вата са атрактивни и функционални, женствени и секси. Не е добре, обаче, да поставяме творчеството на Марина Кискинова в някакви строги рамки и да маркираме стила й с банални клишета. Така както благородническата титла „маркиза“ (а тъкмо MARKIIZA е името на бранда на Марина Кискинова) е позиционирана между херцогиня и графиня, така и стилът й носи предизвикателството на естетическата неопределеност, на дискретния шик, на красивата и спонтанна дизайнерска импровизация. На Марина Кискинова и нейната премиерна дизайнерска колекция желая пълен триумф, а от вас очаквам да оцените по достойноство произведенията й. На езика на модата това означава да се превърнете в нейни верни фенове и клиенти! Приятна вечер!“

Моделите, които показа Марина Кискинова са вдъхновени от градския стил и насочени към младите дами – стилни, модерни, с бизнес нюх или авантюристични, които търсят нещо различно от масовата конфекция в магазините. Именно затова Марина създава MARKIIZA с идеята да предлага оригинална дизайнерска мода на достъпни цени, без компромис в качеството. Екипът й следи последните тенденции по отношение на цветове, материи, силуети и линии, като влага цялата си любов и желание за създаването на уникални модели. Колекцията на модната марка е спортно-елегантна и се състои от: рокли, гащеризони, топове, туники, клинове, панталони, летни сака, суичъри и други. Основен елемент в моделите е асиметрията, а всички кройки са максимално опростени и изчистени. Акцент в облеклата са детайлите, които идват от играта с плата. Силуетът е подчертано женствен и замислен така, че да прикрива проблемни зони. Повечето модели са еластични, което ги прави удобни и пасващи на няколко размера. Цветовете в колекцията са бяло, черно, милитъри, ярко червено и бордо. Материите включват памук, вата, еко кожа, шифон, вискоза и други.

Сред гостите, които уважиха събитието бяха: трикратната носителка на „Златна игла“ София Борисова заедно с дъщеря си Доротея, Мерлин Арно – носител на Златна игла 2017, Ники Сотиров и Анна Каридова, чаровната Гери Дончева, певиците Рут Колева и Мартина Иванова, Павел Цветков, Росица Рангелова, Росица Стойчева, Анелия Иванова, Меги Савова, Мадлена Иванова, Вероника Каролин, Мира Цанева, Киро Скалата, семейството на Марина, нейни колеги от класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ и други.

Момичетата, които показаха моделите, са от артистичните среди, в които е и самата Марина. За грима на моделите в ревюто се погрижиха професионалистите от Max Factor, прическите бяха дело на Надежда Радева от Beauty Club, хореограф – Боян Караиванов. Всички гости на събитието имаха удоволствието да се насладят на коктейли, приготвени с Famous Grouse.

Във фотосесията, заснета с първата дизайнерска колекция на Марина, моделите позират със слънчеви очила на KWIAT, косите са дело на SELENA ES, а обувките са на Shano кецове.

Етикети:
eMODNO да имам, eMODNO резюме, дамска мода, звезден стил, звезди, модерно, модни тенденции, ПОДИУМ, Шопинг експерт