Български шевици, рисунки с къна и оригами на Фермерския пазар във Флората

1
567
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Броени дни ни делят от петото гостуване на традиционния неделен Фермерски пазар на Бургас в Експоцентър “Флора”. Фестивалът “Пролетно ухание” ще се проведе през уикенда (13 и 14 май) и ще събере на едно място производители на биологично чисти продукти, както и автори на ръчно изработени сувенири, дрехи и аксесоари.

В Арт зоната посетителите ще имат възможността да бъдат нарисувани с къна, да си направят оригами и да оцветяват български шевици върху торбички от плат, които могат да използват като по-добрата алтернатива на торбички за пазаруване. Във феста ще се включат и други творци, които ще представят уникалните си творби.

В допълнение към Арт зоната ще има ин благотворителен базар “Сърце за животните”. С благородна кауза в името на животните ще се продават авторски тениски и чаши, ръчно изработени бижута, персонални медальони за кучета, декорации, чаши, свещи, книги и др. Средствата ще бъдат използвани за осъществяването на кастрационни програми, чиято цел е да се ограничи популацията на бездомните животни.

На щандовете във Флората местни производители ще предложат пресни плодове и зеленчуци, консервирана продукция, подправки и билки, здравословни сладки и соленки, ръчно направени хлябове и питки, натурална козметика и др. Партньор на изложението ще бъде бургаска кафетерия, която ще изненада гостите на фестивала с интересен асортимент от освежаващи напитки – кафе, веган капучино, кафе рожков, кокосово капучино с цикория, жасминов чай и др.