Кой поема ключовите комисии в парламента

3
315
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Кои са председателите на постоянните комисии към Народното събрание

Парламентът гласува председателите на постоянните комисии към Народното събрание.

Менда Стоянова от ГЕРБ отново оглави парламентарната комисия по бюджет и финанси. Данаил Кирилов застава начело на Комисията по правни въпроси, а Петър Кънев от „БСП за България“ става председател на Комисията по икономическа политика и туризъм. Тримата бяха председатели на същите комисии и в 43-то Народно събрание.

Делян Добрев от ГЕРБ оглавява Комисията по енергетика. Искрен Веселинов от Обединените патриоти е назначени да ръководи Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. 

Десислава Танева от ГЕРБ е председател на Комисията по земеделието и храните.

Джема Грозданова от ГЕРБ поема Комисията по външна политика. Цветан Цветанов отново е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Константин Попов от ГЕРБ поема ръководството на Комисията по отбрана. 

Хасан Адемов от ДПС е председател на социалната комисия. Милена Дамянова (ГЕРБ) поема Комисията по образованието и науката. 

Председател на Комисията по здравеопазването отново е Даниела Дариткова от ГЕРБ. Вежди Рашидов става председател на Комисията по културата и медиите. 

Председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“.

По-рано днес 20 народни представители положиха клетва в парламента. Те влизат на мястото на свои колеги, които бяха избрани за министри или на такива, отказали се от депутатските си правомощия.

Постоянните комисии на парламента се състоят от 22 народни представители – 9 от ГЕРБ, 7 от „БСП за България“, 3 от „Обединени патриоти“, 2 от ДПС и 1 от „Воля“.