Каква е ползата от facebook like за SEO ?

1
293
Добави коментар
seomystic
seomystic

Имаше времена, когато рекламните кампании във facebook бяха предимно за събиране на харесвания (Like) за фирмените страници на компаниите. В следващите редове ще ви представим ползата от „събирането“ на facebook харесвания за вашата SEO оптимизация.

Повечето SEO специалисти знаят, че социалните сигнали са ключов елемент от днешната стратегия за оптимизиране. Facebook е неизменен участник във всяка SEO стратегия и ползите от споделяне на съдържание от нашия сайт в мрежата са неоспоримо големи. Всяко харесване на вашата страница увеличава възможността повече хора да видят бъдещите ви публикации. В момента рийча (процента достигане на споделена публикация до вашите абонати) е около 10-15%, като най-добре се представят самостоятелните снимки. Ако имате 10 000 последователи в мрежата, тогава около 1500 ще видят вашата публикация и при всеки нейн Like, тя ще достига до повече хора. Това се отчита от Google като интересна публикация и самата страница ще си се изкачи на челни позиции, ако е оптимизирана правилно. Екипът на Optimystica е тествал споделена статия с над 1000 харесвания във Facebook, която за 2 дни се изкачи на първо място по ключовата дума, за която бяхме оптимизирали. С други думи – тествано е и работи.

Освен социалните сигнали за SEO, може да завършим и със още една полза на повечето харесвания – доверието на потребителите. Сами може да си направите извода относно погледа на даден клиент за вас, ако вие имате 500 харесвания на страницата, а конкурентите ви имат 10 000+.

Инвестицията във Facebook харесвания трябва внимателно да се обмисли, затова звъннете ни и ние ще ви посъветваме какво да правите.

Каква е ползата от facebook like за SEO ?

5 (100%) 1 vote

Каква е ползата от facebook like за SEO ?2017-05-112017-05-11https://optimystica.com/wp-content/uploads/2016/09/optimystica-seo-optimizaciya.pngSEO маркетинг – Optimysticahttps://optimystica.com/wp-content/uploads/2017/05/like.jpg200px200px