Дейвид Бекъм с роля в „Крал Артур“ на Гай Ричи

2
562
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

„Крал Артур: Легенда за меча“ е най-новата филмова версия на познатата история за рицарите и Ескалибур, но първите отзиви са разочароващи

Чарли Хънам отказа ролята на Крисчън Грей в „Петдесет нюанса сиво“, за да довърши сериала „Синове на анархията“, но сега се уреди с още по-мъжествен персонаж.

В миналото крал Артур е игран от звезди като Борис Карлоф, Шон Конъри и Клайв Оуен, а тази година се появява дори в „Трансформърс 5: Последният рицар“ в превъплъщението на актьора, който го изпълнява и в сериала „Имало едно време“.

Във версията на Гай Ричи, анонсирана като „различна и модерна“, персонажът на Чарли Хънам е хулиган и крадец, принуден да открие истинската си съдба, докато се бори срещу монархията, която самият той трябва да управлява.

За мен най-добрите разкази повеждат главния герой на пътуване, което надхвърля ограниченията и му позволява да надскочи първичната си природа, за да се превърне в истински достоен човек, обяснява Гай Ричи, който е не само режисьор, а също така продуцент и съсценарист на премиерния „Крал Артур: Легенда за меча“. По думите му:

„В нашата версия животът на Артур е незначителен в началото: хлапак от бордеите, който скита по улиците със своите другари и се противопоставя на закона с юмруци. Впоследствие обаче действията на другите – някои с добри, други с не толкова добри намерения – го принуждават да разшири представата си кой би могъл да бъде.“

„Гай е взел класическия герой и е пресъздал историята за произхода му по достъпен за новото поколение начин. Нашият Артур е израснал като груб биткаджия в един малък свят. Той категорично не е благородна душа, която търси справедлива кауза“, добавя главният актьор.

„Това е Артур, който не се стреми към величие – съдбата го предизвиква. И той й се съпротивлява на почти всяка крачка от пътя. Докато Екскалибур не разкрива истинското му призвание“, казва още Ричи.

Джуд Лоу, с когото режисьорът е работил в двата „Шерлок Холмс“, играе злия крал Вортигерн, чичото на Артур, узурпирал трона и решен да го запази на всяка цена.

Малка роля с реплики (13 на брой) има и Дейвид Бекъм, който се е снимал под напътствията на Гай Ричи и в рекламата на собствената си марка уиски, както и в предишния му филм „Мъжът от U.N.C.L.E.“, комедия по едноименния ретро сериал.

Първоначалните отзиви за филма обаче са негативни, а критици коментират, че в сравнение с колегата си футболистът Вини Джоунс, който участваше в „Гепи“ (2000) на Гай Ричи, стои доста по-добре на екрана.

„Крал Артур: Легенда за меча“ е описван като хибрид между „Гепи“ и сериала „Игра на тронове“, а актьорският дебют на Дейвид Бекъм събира предимно подигравки – въпреки усилията му на снимачната площадка.