Колко ще ми струва редизайн на сайт?

25
299
Добави коментар
AppFlow
AppFlow

Колко ще ми струва редизайн на сайт?

Преди и след редизайн на сайт

Колко ще ми струва редизайн на сайт? Най-точната аналогия на този въпрос е „Колко ще ми струва да си купя кола?“. Самият въпрос поражда куп въпроси като марка, година на производтсво и т.н., без чиито отговори е невъзможно да получите яснота за първоначално зародилия се казус. За да получите максимално точен отговор, то и въпросът трябва да е максимално конкретен, нали? След като уточнихме посоката е време да си зададем и правилните въпроси:
1. На каква платформа е базиран сегашният уеб сайт, open source или custom cms?
Ако платформата е поддържана, ще се разминете само с редизайн, ако обаче е outdated (стара и неподдържана) идваме на вариант, в който е по-добре сайтът да се изгради на ново, като се съобрази с последните тенденции вместо да се кърпят стари дупки. За жалост в повечето случаи, ако смените фирмата, която Ви е правила първия сайт, то най-вероятно трябва да говорим за изработка на нов такъв. Това в никакъв случай не е лошо, тъй като веднъж вече сте минали по този път и процеса ще е по-лесен за двете страни.
2. От какъв тип е уеб сайта? Малък фирмен уеб сайт, корпоративен уеб сайт, онлайн магазин или друга уеб базирана услуга. Сложността и времето за изработка определят крайната цена.
3. Планирате ли използването на допълнителни услуги след стартиране на уеб сайта като оптимизация, реклама или поддръжка. Със сигурност ако планирате дългосрочни взаимоотношения с избрана фирма ще получите по-добра оферта за редизайна/изработката на уеб сайта. Дори да не планирате трябва да започнете да го правите, тъй като ако уеб сайта не се поддръжа това е само във Ваш минус. Ще Ви дам пример, тъй като работата ни го изисква често разглеждаме сайтове в различни браншове и е доста неприятно, когато попаднем на брандове, които са хвърлили някакви пари за изработката на уеб сайта си и нещата са спрели до там. Последната им новина съвпада с датата на стартиране на уеб сайта, информацията на една страница е една, а на друга съвсем друга. Най-пресният пример, за който се сещам е онлайн магазин, който на началната страница предлагаше безплатна доставка над 20лв, в раздел Доставка беше обявена над 40лв., а при самата поръчка беше над 99лв. Ясно е, че нещата се променят в даден момент, но създаването на такова несъответствие в информацията обърква и отблъсква клиента. На пръв поглед нещата може да изглеждат дребни, но с натрупването си пораждат големи проблеми. Дори и да имате такива, ние сме тук, за да ги решим!

This entry was posted in Уеб, Услуги and tagged изработка на сайт, редизайн. Bookmark the permalink.