Какво трябва да знаем при избора на ловни обувки | Cockeri – Всичко за лова.

9
Добави коментар
admin
admin

Вие не можете да мислите за чифт ботуши като скъпа вещ, но за да бъдете щастливи и да са щастливи краката ви след един ден лов, трябва вашите обувки да отговарят на тялото ви – не само на краката.

Правилната ловна обувка може да ви помогне да имате успешен лов.

Очевидно е, че ние всички имаме различни размери, както и повечето хора са наясно с факта, че те са с два различни размера на краката, но това не е проблем.Нашата вътрешна температура е толкова важна ,колкото дължината и широчината за избирането на чифт ловни ботуши. В Cabela’s има четири големи фактора при избора на на обувки – удобни, вентилация, изолация и намерения.

Ако помислим за тези четири фактора, внимателно, при закупуване на следващия си чифт ботуши, ще бъдем много по-щастливи. Любопитно е, че първите три са тясно свързани с последния. Как възнамерявате да използвате един чифт обувки ще окаже голямо влияние върху вентилацията и изолацията, както и крайния резултат който ви е необходим.

Размера на ловната обувка- изглежда доста ясно , но бихте се изненадали колко много хора си купуват ловни и туристически обувки като ги пробват с ежедневен чорап ,когато възнамеряват да ги ползват с вълнен чорап или в комбинация с памучен и вълнен чорап. Най-добрия съвет е да се пробват обувките с чорапите с който мислите да ги носите.

Изолация е фактор номер едно в обувката , но ключовият въпрос е при избора на нивото на изолация .Трябва да помислим върху два аспекта. На първо място, какво е вашето тяло и второ, какво е нивото на активност ?

Носенето на правилната обувка ще ви помогне да се фокусрате върху лова, вместо върху краката си.

Изолацията, необходима е за поддържане нивото на комфорт тя ще варира силно въз основа на планираната дейност. Седейки в на лов за патки , или на пусия 4 часа ловеца се нуждае от повече изолация, тъй като размерът на физическа активност е минимална. Когато сте на лов за фазани или гонач , пръстите на краката се движат постоянно, което увеличава кръвообращението и тялото ви е много горещо. По-малко изолация е необходима за високо ниво на активност, а повече е необходима за пасивни занимания.

Трябва да знаете , че всички ние имаме различен вътрешен термостат. Много хора са или с горещи или студени крака, които изискват драстично различни ботуши за подобни дейности и условия. Знаейки тенденция на организма Ви е много важно каква изолация ще изберете.

Thinsulate ™ е отличен избор изолация, защото осигурява голяма част от топлината без излишно тегло. Нивото на изолация за ботуши винаги е изброена в грамове. Това не е действително измерване на общата маса на изолацията, а съкратена форма на грама на квадратен метър от плат. Помощната таблица на изолация могат да бъдат разделени в три функционални нива. * UNINSULATED до 200 грама: Тези ботуши са подходящи за началото на сезона и високи нива на активност. * 400 грама на 800 грама: Това е най-популярната категория на ловни ботуши с изолация от нива, които обхващат повечето ситуации в лова. * 1000 грама и нагоре: Тези ботуши са предназначени за студени, зимни условия и по-заседнали дейности.

Вие никога не знаете кога ще се намокрите .

Водонепропускливост

Лова започва рано сутрин когато по тревата има много роса ,която така може да ви намокри обувките ,че краката ви да подгизнат .А в студен зимен ден мокрите крака ,ще ви изпратят много бързо обратно в колата.

Водоустойчива мембрана между вашия крак и външната обвивка, е най-честата форма една обувка да стане непромокаема.Един от предпочитаните от Cabela’s методи на изработка на ловни обувки е използването на GORE-TEX ® Bootie. Причината за това? GORE-TEX е водоустойчива, дишаща мембрана в обувната промишленост. Осигурява водоустойчива защита на горната част на обувка. GORE-TEX booties също, позволява на кракът да диша, позволява на потните пари да преминат , запазвайки краката сухи и топли .

Разходка дизайни и стилове

Вие ще намерите много различни стилове на обувки на пазара, но повечето се вписват в три основни категории: Upland, Multi-Purpose and High Country boots.

След като сте определли за какво ще се използват вашите обувки и какви изисквания са важни за вашия лов, изберете една от тези три категории, за да стесните съвсем вашето търсене.

Upland Ботуши

Upland ботуши са предназначени за лесно ходене и комфорт. За птичи лов когато се ходи много, и ловците не се нуждаят от много килограми които да носят, или дизайн, който натрупва тежка кал по пътя.

Един добър пример за лека обувка за планински птици, е Кенгуру Upland Boot ,трудно да се намерят по-здрава обувка. Кенгуру кожа е по-лек и по-здрава от телешката кожа на еднаква дебелина. Друг вариант е Upland Premier™, който използва изключително мека кожа Pittards от Англия, за да е удобно на полето. Добавянето на пълен GORE-TEX ® Bootie гарантира, че краката вище са сухи. Кенгуру Featherlight и Upland Премиер ™ се предлага в UNINSULATED версии за началото на сезона и с Thinsulate изолация модели за лов през ноември и декември.

Серия Multi-Purpose ботуши. Многофункционални

Това е най-голямата категория ловни обувки . Всяка опция е налична в тази категория, в зависимост от вашите собствени специфични желанията и нужди. Вие ще намерите отличен избор , така че една обувка, ще може да покрие голяма част от вашата дейност. Обувките в тази категория са предназначени да бъдат здрави,траини и осигуряват отлично сцепление върху различни повърхности. Много нива на изолация , също са на разположение, така че можете да смесвате и съчетавате с различни нива на изолация, така че да се получи правилната комбинация за всички ваши нужди.

В общи линии, обувки категория Многофункционални имат по-голямо търсене от планинските версии. Вие също така ще намерите по-тежки подметки, които осигуряват по-добро сцепление на множество повърхности.

Cabela’s планински Ловни обувки.

High Country boots Ловците ще преследват едър дивеч, като например, дива коза или муфлони, които живеят в каменист, стръмен терен нуждаят се от допълнителна защита от техните обувки. При каменист терен лова може да приключи преждевременно поради усукан глезен ако е с по-ниски обувки. На лов от този калибър може да прекарате цял ден катерене, само за да се доближи до някоя дива коза или муфлон . Един чифт ловни обувки трябва да направи всичко това. Тази категория на ботушите е предназначен за най-взискателните ловци и високи нива на ловуване, за изключителна устойчивост и подкрепа за крака и глезена. Cabela’s Mountain Hunter™ както и всички ботуши Cabela’s.

При използване на информация от сайта .Позоваването на cockeri.blogspot.com е задължително.

Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона 😉
Благодаря ви!

http://www.cockeri.com/