Топ 5 на най-продаваните климатици за месец Януари

1
459
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Годината започва с една поредица, която е посветена на топ 5 на най-продаваните ни климатици за месеца. В нея всеки от тях ще има и мини ревю, което да Ви ориентира за плюсовете и минусите на съответния модел.

Целта на тази серия публикации е да Ви помогнем оптимално за избора на най-добрия климатик на базата на това какво са избрали нашите клиенти до сега.

Първият месец за годината Ви представяме и топ 5 продажби за Януари:

Fuji Electric RSG12LMC/ROG12LMC, 12000 BTU, Клас A++
Toshiba RAS-137SKV-E3/RAS-137SAV-E3 AVANT, 13000 BTU, Клас A+
Daikin FTX35KV/RX35K, 12000 BTU, Клас A++
Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU, Клас A+++
Toshiba RAS-13G2KVP-E / RAS-13G2AVP-E, DAISEIKAI 8, 13000 BTU, Клас A+++

Започваме с топ продажбата за първия месец от 2017 година, а именно Fuji Electric RSG12LMC/ROG12LMC, инверторният климатик е с енергиен клас: A++/A+ , а коефициентите в двата режима са: на охлаждане SEER: 7.00  и на отопление SCOP: 4.00. От Fuji Electric представят един интелигентен климатик, който сам може да взема решения на базата на различни външни фактори. Има система, която му позволява с минимални нива на работа да поддържа темпаратурата до 10 градуса в режим на отопление, така първо го предпазвате от замръзване, второ поддържате едно добро ниво на температурата за стая, в която не се жиее. Има удобен индикатор, който Ви информира, кога е необходимо да почистите филтъра, а за чистия въздух в стаята отговаря специален ябълков-катехинов филтър, който съдържа ябълков полифенол, който неотрализира замърсяването на въздуха, а чрез статичното електричество се задържат праховите частици. Освен това моделът RSG12LMC е един от най-тихите на пазара, като има функция, която допълнително може да намали звука му с до 3 dB. 

Следващият модел е на японския гигант Toshiba RAS-137SKV-E3/RAS-137SAV-E3 AVANT. Той има коефициент на охлаждане SEER: 5.90 и на отопление SCOP: 3.80. AVANT притежава хибридната инверторна технология DC, която му позволява да достигне до високия енергиен клас А+ както и да поддържа ниски нива на шум. От Toshiba определено са се погрижили това да е един от най-енергийно ефективните климатици на пазара. Всичко в него е обмислено така, че да пести от вашите сметки за ток. Има функция ECO, която автоматично следи температурата и не позволява преразход на електроенергия. Със самопочистващата се функция пък поддържа вътрешното тяло изправно, като всеки път, когато изключите климатика се включва вътрешен вентилатор, който изсушава влагата в топлообменика, така че не позволява развитието на мухъл. Освен това моделът има два филтъра за пречистване на въздуха, първият е с активен въглен, а вторият е катехинов, като комбинацията от двата убива бактериите, неутрализира неприятните миризми и предпазва от алергии.

Номер три е модел на Daikin FTX35KV/RX35K има коефициент на охлаждане SEER: 6.42 и на отопление SCOP: 4.74, като и при двете финкции енергийният клас е А++. Освен за отопление и охлаждане с финкцията вентилатор, той може да работи с минимален разход на електроенергия. От Daikin са измислили и няколко начина на контрол на устройството,  има стандартно управление с инфрачервено, дистанционно управление, както и с такова, което е с кабел. А освен това може да се управлява и чрез онлайн приложение. Различни методи, които Ви дават свободата да изберете най-удобния за вас. Има фотокаталитичен филтър от титаниев апатит, който позволява поддържането на постоянен чист въздух. Също така има и интересна технология за поддържане на сух въздух  без да променя температурата в стаята. 

На 4-то място е хиперинверторът на Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE. Той притежава модерната DC технология, която го прави по-тих и по-енергийно ефективен. Чрез ПАМ контрола се контролира синусоидната форма на тока, така че тя да отговаря на напрежението и по този начин по-ефективно се използва входящата мощност. За да се увеличи и топлообменът са поставени специални оребрени тръби. Със своя интелигентен 3D i-see сензор климатикът знае кога сте си у дома. Сканира 752 точки от помещението и по този начин позволява оптимално разпределение на въздушния поток в стаята, така че да не пречи на хората, които са в нея. Има функция естествен полъх, която е вдъхновена от местността Kirigamine  в Япония, като тя позволява на въздуха просто да се рее около човека, без да нарушава неговия комфорт. Със специалния Plasma Quard филтър неутрализира 99% от бактериите, алергените и вирусите във въздуха, като от Mitsubishi са го тествали със жив вирус на инфлуенца в изследователския си център в Япония. 

И на последно място отново е Toshiba, но тозси път моделът е хиперинверторът RAS-13G2KVP-E / RAS-13G2AVP-E, DAISEIKAI. Той е с DC инверторна технология, която повишава коефициента му на охлаждане SEER до 8.90 и този за отопление SCOP до 5.10.  Също така благодарение на двойно-роторния си компресор климатикът е с по-ниски нива на шум и е по-енергйно ефективен сравнение с нормалните компресори. Има 3D разпределение на въздушния поток, като по този начин достига до всеки един ъгъл на стаята. Благодарение на специалния Plasma Quard филтър въздухът в стаята винаги е свеж и без неприятни миризми. А с вградения си „супер“ йонизатор в стаята се поддържа здравословна среда. С шум едва от 21 dB, моделът DAISEIKAI е идеален за спални помещения. 

Това бяха нашите топ 5 за първия месец на 2017 година. Ако искате да разгледате промоционалните ни модели може да го направите тук.