Тасманииския тигър

94
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

– October 12, 2009Публикувано в: Природа, Снимки и Клипчета

3 Flares

3 Flares

×

Сигурно много от вас са виждали това животно. Сигурно някои дори знаят и цялата му история. Сигурно има и не малко от вас, които никога не са мислели, че такова животно е имало. Е, ето го:

Това са животни живели в части от Австралия, Нова Гвинея и Тасмания. Местата на които са живели тези животни е бил много сходен с тези населявани от най – близките им роднини – Тасманииските Дяволи. За места където да живеят предпочитали главно сухи евкалиптови гори.

Не съм напълно сигурен на български дали си има специално име, но знам че на англииски се имено му се произнася много сходно на думата таласъм – Thylacine. Животното дотолкова е влезнало в местните вярвания и обичаи, че в днешно време се намира на националния герб на Тасмания.

Нарочно не се впускам в повече подробности, защото според мен много по важно е това, че снимките, които виждате са едни от малкото останали от това животно. Официално това животно е изчезнало от планетата ни през 1936г. Не искам да се впускам и в разни поуки относно това деяние просто искам да видим заедно едно животно, което по всичко изглежда е било наистина уникално. Естествено днешната наука се опитва да го върне към живот, но дали ще успее не е сигурно. Важното, е че за голямо съжаление хората наистина сме най – агресивния вид на планетата ни, което мен лично никак не ме успокоява. А вас?

[youtube]ugSKHnk_XLE[/youtube]

 

Neshtoto.com