Без кючеци и силна музика пред „Александър Невски“

2
548
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

От КАТ предупреждават, че и тази година ще следят за пътни нарушения сред абитуриентите

Без оркестри и силна музика около храм-паметника „Св. Александър Невски“ по време на абитуриентските балове, обяви Столична община. 

Според общината е недопустимо в района да звучи силна музика, която да пречи на останалите граждани да използват храма по предназначение, а директорите на училищата трябва да предупредят тазгодишните зрелостници да не идват с оркестри и озвучителна техника.

Общо 124 училища в столицата ще организират балове тази година, като най-натоварено ще бъде в периода между 23 и 28 май, съобщиха от СДВР.

„Ще създадем организация за недопускане на силна музика в района около храм-паметника „Св. Александър Невски“, тъй като имаме разговори с ръководството на храма, Светият синод и църквата „Света София“, че в този район не е допустимо висока музика, която да нарушава възможността на гражданите да използват храма по предназначение. Директорите на училищата са предупредени. Да предупредят и абитуриентите да не взимат със себе си оркестри и хора, които да използват силни озвучителни техники“, каза директорът на дирекция „Сигурност“ към общината Кристина Лазарова.

Видео: СДВР показа клип с абитуриентски изцепки

Общо 124 училища ще организират балове в столицата тази година. От СДВР обявиха, че графикът ще е натоварен между 23 и 28 май, а от Пътна полиция заявиха, че движението ще бъде подпомагано от системата за управление и анализ на трафика.  

За миналата година на абитуриенти са били издадени над 700 глоби за пътни нарушения. По данни на КАТ най-честите нарушения са били свързани с каране без предпазен колан или неправилен превоз на пътници.

Комисар Борислав Муеров от Охранителна полиция обеща всички налични пътни камери да бъдат ползвани, а след празника много абитуриенти да си получат глобите по пощата.

„След празника ще бъдат санкционирани. Не искаме да им нарушаваме празника, но след празника вече трябва да си платят“, каза Муеров.