Как да изберем качествена интериорна врата за нашия дом?

2
365
Добави коментар
epis
epis

399 прегледа

Гласували: 4, рейтинг: 5

Красивата врата е един от задължителните и едва доловими елементи, които обаче могат да променят изцяло стилът на вашия дом. Купувайки или наемайки апартамент, често вратите са последното нещо, за което се замисляме.

Интериорните врати са важна част от всеки дом, затова трябва да отделим време и да помислим кои са най-подходящите за нас. Ако ремонтирате или просто търсите промяна в облика на някоя стая, изборът на нова интериорна врата е важна стъпка. Вариантите при избор са наистина безкрайни.

Стилът на вратата, материалите, от които е изработена, шумоизолацията, дали е пожароустойчива и отварянето на вратата са само част от нещата, които трябва да премислите.

Видът на вратата създава голямата промяна в дизайнът на дома. Чувствайте се свободни да експериментирате поне малко, защото това ще придаде на дома разчупен облик. Все пак следвайте една идея, която да се повтаря и по този начин ще създадете чувство за цялост на пространството.

Не пренебрегвайте размерите на помещението и впечатлението, което искате то да оставя.

Масивните врати не са подходящи за малки стаи.

Когато правите поръчка за врата, може да избирате между това да се отваря навън или навътре, наляво или надясно. Преценете на къде искате да се отваря вратата и кой е най-удобният вариант за вашето семейство. В идеалният случай вратите не бива да се отварят към коридорите.

За правилното монтиране на касата на вратата четете внимателно инструкциите или потърсете помощта на професионалисти. Уверете се, че вратата е окачена правилно, защото в противен случай може да се повреди конструкцията. В дългосрочен план е добре да не икономисвате от качествени материали за този процес.

Шумоизолиращите свойства на интериорните врати се определят преди всичко от материалът, от който са изработени. На никой не му е приятно да слуша чужди разговори по телефона. Избирайте такива, които да поглъщат шумовете, за да може да се наслаждавате на почивка и лично пространство.

Колко стаи има във вашия дом и от колко врати се

се нуждаете? Нека разгледаме продуктите на един от водещите вносители на пазара. Интериорните врати на Doordecor са следните типове:

1. Плъзгащи врати 2. Врати „Хармоника“ 3. Френски врати 4. Стандартни врати 5. Нестандартни врати.

Могат да бъдат изработени от различни съвременни материали като метал, стъкло, естествен фурнир, Sapelit, CPL, HPL, Sapdekor и други.

Ролята на интериорните врати е по-важна, от колкото често предполагате. Те са малък елемент в дома ви, но добавят стил към него. Като нещо, което използваме ежедневно, вратите имат осезаемо значение за качеството ни на живот.

На финал ето няколко забавни факти за интериорните врати, с които да впечатлите своите приятели.

Факт #1.

Според National Geographic, най-старата врата в Европа е на 5100 години. Тя е открита от археолози при разкопки в Цюрих, Швейцария.

Факт #2.

Най-голямата врата в света се намира в НАСА. Всъщност съществуват четири врати със същите размери – всяко една е толкова голяма, че да позволи на космическите совалки да преминават в или извън сградата. Вратите са високи 139 метра и са необходими 45 минути да бъдат отворени и затворени.

Факт #3.

Изглежда древните римляни са имали богове и богини за всичко, защото и при вратите няма изключение. Янус е бог на началото и края, а също така пазител на всяка врата. Той отварял и затварял символично вратата на всяко начинание.

Факт #4.

Ако сънувате врата, най-честото значение на вашият сън според съновниците ще бъде, че ви предстои промяна.

Факт #5.

Най-скъпата дървесина в света е тази на африканското черно дърво. Цената ѝ възлиза на около 25 хиляди долара за кубичен метър. Вероятността да попаднете на подобна екзотична врата обаче е много малка, причината е ясна.