БЛАТОВЕ И МАСЛЕН КРЕМ ЗА ТОРТА „ЕДНОРОГ“

1
956
Добави коментар

ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ! ВЪВ ВТОРАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА МОЯ НОВ БЛОГ, РЕШИХ ДА ВИ ПРЕДСТАВЯ И ВТОРАТА ЧАСТ НА ВИДЕОТО ЗА ТОРТАТА ЕДНОРОГ! В ТОЗИ ПОСТ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ПЪЛНИЯ СПИСЪК С РЕЦЕПТИТЕ ЗА БЛАТОВЕТЕ И МАСЛЕНИЯ КРЕМ, КОИТО ИЗПОЛЗВАХ ЗА ДА Я НАПРАВЯ. ПРИЧИНАТА, ПОРАДИ КОЯТО РЕШИХ ДА ИЗПОЛЗВАМ ТОЧНО МАСЛЕН КРЕМ ЗА ТАЗИ ТОРТА, Е ЧЕ ВЕДНЪЖ ЩОМ СТЕГНЕ, ДЪРЖИ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ. И ТО НЕ САМО ОТВЪТРЕ В САМАТА ТОРТА, АМИ И УКРАСАТА С МАСЛЕН КРЕМ ИЗЛИЗА ДОСТА ИЗДРЪЖЛИВА. ЗА ПРИМЕР ЩЕ ВИ КАЖА, ЧЕ ТОРТАТА ЕДНОРОГ БЕШЕ ИЗВАДЕНА ОТ ХЛАДИЛНИКА В 9:30 СУТРИНТА И ДОКАТО АЗ БЯХ НА ПРАЗНИКА, КОЕТО БЕШЕ ДО 17:00 СЛЕД ОБЯД, ВСЕ ОЩЕ МАСЛЕНИЯ КРЕМ БЕШЕ ТВЪРД, А СЛЕД ТОВА ТОРТАТА Е ОСТАНАЛА НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА И НЕ Е ИМАЛО НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ. ТАКА, ВРЕМЕ Е ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ И НА РЕЦЕПТИТЕ :

Рецепта за блатове :
*масло – 360г.
*захар – 600г.
*ванилия на прах -1 1/2 ч.л.
*яйца – 6 бр.
*мляко – 340мл.
*брашно – 450г.
*бакпулвер – 1с.л.+1ч.л.
*сол – 1/4 ч.л.
*шарени захарни пръчици – 50 г.

От готовата смес излизат 2 блата по 26 см. пекат се на 175 градуса за около час, час и половина.

Маслен крем:
*белтък – 500гр
*захар/сироп/-1200гр.
*масло /меко/ – 1800гр.

Много е важно млякото, маслото и яйцата за блатовете ви ви да са на стайна температура. В противен случай е много вероятно сместа ви да се получи сбита и блатовете да излязат плоски и глетави + това е много по-лесно да разбивате меко масло… белтъците и маслото за масления крем също трябва да са топли, защото топлия белтък се разбива много по- бързо от студения, а ако маслото ви за крема не е меко, сместа се пресича.

За да разберете какви точно са стъпките при изпълнението на тези рецепти, посетете видеото отдолу! Не забравяйте да се абонирате за #ВкусотияДоШия в youtube, оставете ми коментар, харесайте видеото и го споделете с вашите приятели, ще съм ви страшно благодарен!