Пътя към здравето в 4 стъпки

1
299
Добави коментар
4stupki
4stupki

Биорезонансна терапия

Като метод на лечение биорезонансната терапия започнала да се практикува още преди 40 години. Основоположник на метода е немският рефлексотерапевт Франц Морел. За основа на изобретението му послужила идеята за енергията, измервана в точките за акупунктура. Идеята е в това, че дадената енергия съдържа в себе си два вида електромагнитни трептения: нормални и патологични. Ако отслабнат патологичните и в същото време се засилят нормалните, се подобрява действието на механизма за саморегулация на организма. Точно тогава, опирайки се на идеята, инженер Е. Раше конструирал първия апарат за осъществяване на биорезонансна терапия.

Биорезонансната терапия е разнообразна, защото методът може да се прилага на клетъчно ниво, а може да се въздейства и на определен орган, система от органи или на цялостния организъм. Основната идея на биорезонансната терапия (лечение) е правилен подбор на честотата и електромагнитното въздействие, с помощта на които може да се усилят нормалните трептения и да се унищожи патологичната честота в човешкия организъм на човека.

Биофизичната биорезонансна технология включва “схема на инверсия” (схема на преобръщане), която произвежда огледален образ на дисхармоничните трептения,  унищожавайки по този начин електромагнитните трептения причиняващи симптоми. Честотните модели чрез био-обратна връзка резонират с молекулните, дисхармонични честотни модели съдържащи се във водните клъстър структури. Това води до разрушаване на водородните връзки в клъстър структурата.  В резултат намесата в молекулното трептене губи предишната си здрава конфигурация и сила на трептене. Това, което се вижда в клиничната практика е, че токсините се освобождават и влизат в кръвообръщението, където трябва да бъдат елеминирани чрез урината, изпражненията, кожата и чрез дишането. Затова пиенето на обилно количество вода е толкова важно. В допълнение, естествените здравословни модели на физиологичните трептения могат да бъдат усилени или укрепени до оптимални нива. По този начин се ре-активира и стабилизира способността на тялото за регулиране и самолечение. Целта на Биорезонансната терапия е да се намалят или премахнат ефектите от стресовите фактори на средата и така да се намалят или елиминират свързаните с това симптоми и в същото време да се засилят физиологичните сили на организма. При пациентите избрали да се лекуват в кабинета, които стриктно спазват инструкциите, се регистрира изчезване или значително намаляване на симптомите, подобряване на общото състояние и тонус на организма. Изключително добре се повлияват заболяванията на храносмилателния тракт, пикочно-отделителната система, болки в опорно-двигателната система, хормонални нарушения, затлъстяване, чернодробни заболявания, кожни проблеми, алергии, депресии, фобии, вегетативни нарушения и много други

Също така, уредите за биорезонансна терапия въздействат с определени честоти върху вирусите и гъбичките в човешкия организъм, като с това ги убиват, без да нарушават честотата на жизнената дейност на самия организъм, тъй като честотите на патогените са извън диапазона от честоти на жизнената дейност на човешкия организъм. Уредите за биорезонансна терапия са абсолютно безопасни, защото излъчват честоти в диапазона 30-900 kHz. В този вълнови коридор се намират честотите на патогените (плесени, гъбички, вируси, бактерии, червеи, кърлежи). А диапазонът от честоти, излъчвани от човека, е 1520-9460 kHz, поради това въздействието на уредите е абсолютно безвредно. Вредните за организма честоти са в границите над 1 MHz.

Всеки патоген при определена честота (честоти) на електрическите импулси изпада в резонанс (започва да вибрира с постоянно увеличаваща се амплитуда) и след 3-5 мин. се пръска на части. Това явление дава огромни възможности за лечение на различни болести, като се убиват патогените, причиняващи болестта. Например, генерираме импулси с 12 V напрежение и честота 386 000 Hz за 15 мин. – тези импулси убиват „Candida albiсans”. По този начин могат да се убиват огромен брой видове патогени, вкл. такива, които са в недостъпни за медикаменти места в организма (мозък, стави) или за които няма ефикасни медикаменти и билки.

Тъй като честотите, на които патогените резонират, са до 1 МНz, се счита, че тези резонансни честоти не могат да навредят на човешкия организъм – собствените честоти на нашите клетки и органи са от 1,5 MHz до 4 MHz (според Хулда Кларк). Способността на генератора да убива гъбичките (кандида, геотрихум кандидум, аспергилус, трихомонас) дава надежда за лечение на онкологичните заболявания. Подобни примери могат да се дават много. Все пак панацея ли е честотният генератор? За съжаление, не е. Все още има патогени, за които не знаем резонансните честоти (напр. ебола, хромобактер и др.). В телесните кухини (нос, уста, черва, стомах, влагалище) се получава екраниране – електрическият ток протича по стените, но не и вътре в кухините, и затова там не действа. За щастие, там помагат билките.

Противопоказания:

Абсолютни:

Наличието на електрокардиостимулатор у пациента.

Относителни:

Нарушение на съсирваемостта на кръвта.

Остри нарушения на мозъчното и коронарното кръвообращение.

Бременност.

Епилепсия.

Индивидуална непоносимост към електромагнитно влияние.

Психични заболявания.

Състояние на остро алкохолно опиянение.

 

Завършвайки краткото разглеждане на фундаменталните механизми, лежащи в основата на БРТ, трябва да подчертаем, че особеността на този метод на лечение се заключава в настройката на вътрешните електрични сигнали за активиране на механизмите, насочени към ликвидиране на патологичните процеси в организма.

позволява да се записва нормалния (физиологичен) за дадения пациент и патологичния спектър на електромагнитни колебания върху различни информационни носители (дестилирана вода, хомеопатична таблета, физиологичен разтвор и т.н.), които се използват за вътрешен прием във времето между процедурите на адаптивната биорезонансна терапия. В момента над 10 хиляди лекари-специалисти използват в своята практика метода на адаптивната биорезонансна терапия, от която получават помощ милиони пациенти. Само в Германия с настъпването на новия век бяха разкрити над 100 специализирани центъра за биорезонансна терапия.