Porto Venere – шеметна 360° гледка

1
287
Добави коментар

Porto Venere – шеметна 360° гледка

Ако все още е останало някакво съмнение у вас, че раят се намира на Земята, тогава е време да го разсея, като ви покажа няколко кадъра от едно кътче, добре скрито в заливите на италианската ривиера. Порто Венере – вълшебно място, чиито брегове се къпят в лазурните слънчеви води на Лигурско море. След като посетите китното яхтено селце, няма да успеете да се наситите на прекрасните нюанси на синьото и зеленото, които се разкриват пред очите ви толкова бързо, сякаш гледате през калейдоскоп.

 

 

Панорамната гледка е незабравима и спираща дъха и определено си заслужава да се върнете отново, щом веднъж вече сте попаднали там. И това не е случайно, тъй като наистина има какво да видите. Интересът на туристите моментално бива привлечен от величествения замък Дория, който крие магически морски пейзажи, както и от няколко водни пещери, пазещи интересни истории. Порто Венере е предпочитана дестинация за всички италианци през лятото. Затова не се учудвайте, ако чуете предимно италианска вместо чуждестранна реч. Това е една от основните причини в курортното селище да се предлагат местни специалитети, които могат да накарат почти всяко небце да изпадне в гастрономически екстаз. Разхождайки се из малките улички, неизбежно ще се натъкнете на очарователни мини ателиета, в които ръчно се творят всякакви сувенири и изделия от кожа, керамика и стъкло.

 

 

В традиционните за италианските жители магазинчета пък може да намерите най-различни неща – от автентични бижута до домашно произведено песто, което ви завладява с неустоим аромат на градински подправки, босилек, сирена и ядки. Тук почти пред всеки бутик ще ви посрещнат безброй стелажи с впечатляващи пощенски картички, които грабват вниманието ви и ви карат да си купите от всички по няколко. Когато си тръгвате, обърнете се още веднъж и запечатайте тази гледка в съзнанието си – с цветните постройки, безбрежното синьо-зелено море и екзотичната растителност.