Венсан Винел – българският талант в „Гласът на Франция“

3
281
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

20-годишният певец с нарушено зрение, който си акомпанира сам на пиано, спечели журито още в кастингите на сляпо, където се яви с хит на Еминем, влезе в отбора на Мика и вече е финалист (видео)

Венсан Винел, на 20, жител на парижко предградие, е сред финалистите в „Гласът на Франция“.

Тук стискаме палци за успеха му, защото талантливият певец и музикант е роден в България през 1996 г.

Незрящ по рождение, той расте в дом за сираци и е едва 3-годишен, когато бива осиновен от френско семейство учители.

Развива усет към музиката и на 4-годишна възраст вече свири на пиано. С годините усвоява барабани, саксофон, укулеле, но пианото си остава любимият му инструмент.

Именно на роял си акомпанира в кастингите на сляпо за „Гласът на Франция“. Тогава впечатлява журито със своя интерпретация на рапърския хит Lose Yourself, с който Еминем печели „Оскар“ – и избира отбора на попзвездата Мика, правил дуети с Ариана Гранде и с Фарел Уилямс.

По-късно този месец на Венсан му предстои да тръгне на турне с останалите финалисти в шоуто, а с подкрепата на публиката снощи се доближи на още една крачка до победата в шоуто, след като изпя Earth Song на Майкъл Джексън.

Още като тийнейджър искал да учи музика професионално, но се оказва, че условия за хора с нарушено зрение в консерваторията няма. Увреждането му става източник на дискриминация и в училище, затова родителите му решават да продължи образованието си като частен ученик – а той се посвещава на музиката.

В чакалнята на жп гарата Сен Лазар е поставено пиано и докато свири на него, Венсан е забелязан от екипа на „Гласът…“, който търси кандидати за шестия сезон. За него участието в музикалното шоу е шанс да докаже, че наличието на увреждане не изключва най-смелите мечти, обясняват от екипа.

Сред хитовете, с които се е представял в популярния музикален формат, който вече има четвърти сезон и у нас, са още Feel на Роби Уилямс и Somebody to Love на „Куин“.