1000 ранени след паника в центъра на Торино | Temaonline.bg

1
304
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПРИЗРАКЪТ НА ТЕРОРА
1000 ранени след паника в центъра на Торино
При тежкия инцидент няма пострадали български граждани, Генералното консулство на Република България в Милано следи ситуацията и поддържа контакт с местните власти

04 Юни 2017 08:05
0

принтирай

|

текст

Повече от 1000  човека са пострадали при инцидента в Торино снощи по време на финала на Шампионската лига между Ювентус и Реал – съобщи Corriere della Sera.

Във фен зоната на площад Сан Карло в Торино се бяха събрали около 20 000 запалянковци. След третия гол на Реал сред феновете настъпила паника и хиляди се втурнали да бягат.

Досега няма точна информация за това какво е предизвикало хаоса. Най-вероятно това е станало заради хвърлена петарда от тийнейджър в публиката, но има версия, че в единия край на площада се е срутила тежка метална ограда, грохотът се е разнесъл навсякъде и е уплашил хората. На площада е имало много деца, които в блъсканицата са загубили контакт с родителите си. В критично състояние остават петима, сред тях четиригодишно дете, което е с травми в главата и гърдите.
Към 10 ч българско време няма данни за пострадали български граждани при инцидента в град Торино, Италия, при който през нощта на 3 срещу 4 юни 2017 г. бяха ранени около 1000 души на централния площад „Сан Карло“ след паника, настъпила вследствие на фалшива информация за експлозии, съобщиха от МВнР.

Генералното консулство на Република България в Милано следи ситуацията и поддържа контакт с местните власти.Българските граждани могат да подадат сигнал за техни близки, които може да са били засегнати при инцидента, на дежурния телефон на Генералното консулство в Милано:Телефон за спешни случаи: 00393337826043email: [email protected]