Топ 5 най-продавани климатици за месец Април

2
359
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Ето че вече е месец Май и е време да разгледаме най-продаваните модели климатици за Април. В нашия блог може да намерите статистика за всичките ни най-продавани модели от началото на годината. А също така и по ваше желание вече има класация и на най-продаваните бойлери, като може да видите топ 5 за изминалия месец – тук.

Fujitsu General ASHG12LMCA / AOHG12LMCA, 12000 BTU, Клас A++
Panasonic CS-Z12SKEM/CU-Z12SKE ETHEREA, 12000 BTU, Клас A+++
Daikin FTXS35K/RXS35L3 PROFESSIONAL, 12000 BTU, Клас A++
Gree GWH12QB/K3DNC2D Lomo, 12000 BTU, Клас A++
Toshiba RAS-B13N3KV2-E1/RAS-13N3AV2-E1 SUZUMI, 13000 BTU, Клас A++

 

На първо място се нарежда Fujitsu General с инверторния модел ASHG12LMCA / AOHG12LMCA, който има ефективност в режим на охлаждане А++ и в режим на отопление А+, което го прави идеално енергийно-ефективно решение за всеки дом. С мощния си режим само за 20 мин. може да затопли или охлади стаята до оптимални нива. Въпреки мощния мотор климатикът остава много тих, като с допълнителния тих режим могат да се свалят още 3 dB от нивото на шума му. Моделът е характерен с голямото топлоотдаване, което се дължи на голямата плътност на топлообмениика. Има два филтъра, които да пречистват въздуха – ябълков катехинов филтът с ябълков полифенол и йонизиращ филтър.

 

 

На второ място по продажби се нарежда инверторният модел на Panasonic- ETHEREA. Първото, което ще забележите при този модел е забележителният му дизай. Красиви, елегантни линии, които го правят не просо уред, а истинска декорация за дома Ви. След това идват безспорните му предимства. Като модерен инверторен климатик, той работи с „фреона на бъдещето“- R32, който е с още по-високи нива на енергийна ефективност спрямо масово използвания фреон. Като също така е и екосъобразен, защото замърсява природата 3 пъти по-малко. Благодарение на сензора ECONAVI екологичността на климатика не означава липса на комфорт. Този сензор следи за човешко присъствие и разпределя така въздушната струя, че не само да достига до всеки ъгъл на стаята, но разпределя въздуха така, че не нарушава комфорта на хората в стаята. Освен това сензорът следи движението на слънчевите лъчи в стаята, като по този начин регулира температурата в зависимост от светлината, която прониква в нея. Със специалната йонизираща система nanoe  отрицателни йони имат 6 пъти по-дълъг живот и задържат 1000 пъти повече влага в себе си.  Моделът е изключително тих, едва 19 dB, което го прави един от най-тихите на пазара. Освен всички изброени качества до тук, моделът притежава и ротационен компресор Panasonic R2 с висококачествени мотори от салициева стомана, който позволява поставянето на по-дълъг тръбен път, като по този начин може да има голямо разстояние между вътрешното и външното тяло без това да повлияе на работата му.

 

 

На трето място е моделът на Daikin FTXS35K/RXS35L3 PROFESSIONAL, който с коефициента си на охлаждане SEER: 7.47 и на отопление SCOP: 4.85 почти се доближава до тези на хиперинверторните модели. С този климатик е помислено за всичко, интелигентен и икономичен са двете думи, които най-добре го описват. Интелигентен е, защото благодарение на функцията си за разделяне на стаята може да насочва струята на въздуха така че да не нарушава комфорта на хората в нея. Има функция за контролиране степента на влажност в стаята, без да променяте температурния режим на работа на климатика. Със седмичния таймер може да създадете индивидуален график за работа за всеки ден и час от седмицата. А с автоматичната скорост на вентилатора той сам избира каква мощност е необходима, за да се поддържа желаната температура.

 

 

На четвърто място е супер бюджетното предложение на Gree – Lomo. Моделът позволява охлаждане дори при -15 градуса, което го прави идеален за помещения с регулиран, целогодишен климат. Има интелигентна функция за обезскрежаване, като климатикът минава в режим размразяване, само когато това наистина е необходимо. Ако се появят някакви необичайни процеси той има функция за самодиагностика, която сама следи състоянието на климатика и автоматично го спира ако установи някакъв проблем. С режима изсушаване можете да регулирате влажността в помещението без да променяте зададената температура. Много модерен и интересен дизай, с удобен панел разположен централно, който елегантно се връзва в цялостната визия на Lomo. Красиво допълниение към всеки дом.

 

 

На последно място в топ 5 за най-продаваните модели за Април е Toshiba SUZUMI. Той има висока сезонна ефективност, като е клас А++ при охлаждане и А+ при отопление, като това Ви гарантира ниско потребление на ток и висока ефективност на работа. Има двойно-роторен компресор и хибридна конструкция, като по този начин климатикът е мощен и енергийноефективен, а същевременно с това остава и тих. Функцията „комфорт с едно докосване“ позволява запаметяване на вашите собствени настройки, както и бързото им повторно пускане. Другата полезна фукнция е „комфортен сън“, която следи естесвения ритъм на съня като плавно регулира температурата на климатика. Моделът има специалната филтрираща система  IAQ, която е резултат на дългогодишния опит на Toshiba в разработването на филтри за прчистване на въздуха. Той осигурява оптимално чист въздух без да намалява потока на въздушната струя на климатика. Освен това унищожава 99,9% от бактериите във въздуха и раздражда наприятните миризми.

 

 

Това бяха топ 5 на най-продаваните модели за Април, още изкушаващи промоции вижте в сайта на vimax.bg