Том Круз като наркотрафикант по истински случай

3
337
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

„Бари Сийл: Наркотрафикантът“ го поставя отново в ролята на пилот преди продължението на „Топ Гън“

Малко преди премиерата на „Мумията“ – и след като обяви, че догодина ще снима продължение на авиокласиката си „Топ Гън“ (1986), Том Круз влиза отново в ролята на летец.

Заглавният герой в „Бари Сийл: Наркотрафикантът“, с оригинално заглавие American Made, е висококвалифициран пилот от гражданската авиация през 80-те. Семеен мъж с две деца, животът му изглежда подреден и предсказуем… докато с него не се свързва Монти Шафър от ЦРУ (Домнал Глийсън, „Междузвездни войни: Силата се пробужда“).

Именно опитен летец като Бари е нужен на разузнаването, за да събере информация за най-непристъпните кътчета на Централна Америка. Той приема задачата, но при едно от кацанията в Никарагуа се запознава с Пабло Ескобар и неговите приближени…

Виж още: „Операция Ескобар“ и още нови роли на Брайън Кранстън

Сийл решава да експлоатира докрай тази възможност и докато работи за американското правителство, започва да прекарва през границата големи количества кокаин за картелите. И тъй като покровителите му във Вашингтон са по най-високите етажи във властта, е напълно спокоен за свободата си… но дали двойните игри няма да му костват живота?

Режисьор на криминалния трилър с елементи на черна комедия е Дъг Лаймън („Самоличността на Борн“, „Мистър и мисис Смит“, с когото Круз засне фантастиката „На ръба на утрешния ден“. Екранната му съпруга се играе от Сара Райт, бивш модел, популярна от ситкома Marry Me.

Филмът е по кината и на IMAX у нас през август.