Талантите „Виво Монтана“ издават албум

4
315
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Brass Spirit, или „Меден дух“, е новият сингъл от едноименния дебютен албум на победителите в „България търси талант 2016“

„Виво Монтана“ спечелиха титлата и 50 хил. лева от петия сезон на „България търси талант“ точно преди година.

В конкуренция с още 13 атрактивни номера брасбендът получи двойно повече зрителски гласове от своите подгласнички – сестрите Мирела и Пресияна от Русе, и Жаклин Таракчи, останала трета. Те спечелиха жури и публика с артистичното си поведение и комбинацията от модерно звучене, хип-хоп и народна музика.

Сега духовият оркестър пусна втори сингъл от своя дебютен албум Brass Spirit, или „Меден дух“, очакван на музикалния пазар у нас до края на месеца. Едноименното парче е авторска композиция по музика и аранжимент на Марио Методиев, а клипът е режисиран от Христо Порязов.

Осемчленният бенд е създаден през 2009 г. от Пламен Крумов – учител по пеене и музика в математическата гимназия на северозападния град, който избира седмина инструменталисти от училищния оркестър. Някъде между геометрията и алгебрата момчетата намират алтернативен език, с който да се обърнат към света…

Името на групата съчетава музикалния термини за темпо – „vivo“ (от итал. – „живо“), и техния роден град.

Припомнете си визитката им плюс още едно от печелившите изпълнения на „Виво Монтана“ в „България търси талант“, на полуфинала.