Южна Корея разкрива Почетно консулство в Бургас

1
401
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

В Бургас ще бъде разкрито Почетно консулство на Южна Корея. Това стана ясно по време на визитата на Н.Пр. ШИН Бунам в Бургас. Посланикът  обясни, че предстои бизнесменът Йосиф Спиридонов да бъде назначен за почетен консул в морския град.

”Откриването на почетно консулство на Южна Корея е добър знак за задълбочаване на приятелските взаимоотношения и бизнес контакти”, заяви кметът Димитър Николов. Посланик ШИН, заедно с 10-членна делегация взе участие в българо-корейски форум на тема “Споделяне на добър управленски опит за устойчиво развитие” в Бургас.

В конференцията взеха участие зам.-областният управител  проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът Красимир Стойчев, ректорът на университет “Проф. д-р А. Златаров” проф. Магдалена Миткова,  зам. ректорът на БСУ проф. Милен Балтов, зам.-ректорът на Университет “Проф. А. Златаров” Валентин Ненов, професори и  изследователи от водещи корейски университети, представители на бизнеса.

Те споделиха опита си за ролята на лидерството и доброто управление в икономическия прогрес и просперитета на Република Корея и представиха индивидуална стратегии за българското развитие. Практическите цели на конференцията бяха насочени в посока разширяване на академичното сътрудничество, съвместни учебни програми между българските и корейските университети. По-амбициозната цел на форума бе създаването на канал за обмен на високо равнище между двете страни и на нов двустранен бизнес модел.

”Убеден съм, че форумът ще даде свеж тласък на регионалното развитие и сътрудничеството, които ще бъдат подпомогнат в бъдеще от почетния консул на Корея в Бургас”, заяви в края на визитата си в Бургас посланик ШИН.