„King of Pajamas“ – Представяне на модната марка „Peter Alexander Fashion Label“

4
398
Добави коментар

„King of Pajamas“ – Представяне на модната марка „Peter Alexander Fashion Label“

Роденият в Мелбърн Peter Alexander никога не е бил студентски тип, но тези в гимназията, които са гласували с „най-малко вероятно да успее“, не биха могли да познаят. Скоро след като завършва гимназия, Питър започва кариерата си в модата с маркетингова позиция на австралийския лейбъл Sportsgirl.

Петър напуска Sportsgirl през 1985, търсейки ново предизвикателство – след вдъхновяващо пътуване до Хонг Конг той се връща с различни платове и голяма идея. Peter Alexander вече бе забелязал празнина на австралийския пазар за удобно, но стилно спално бельо и пижами и след като чува, че жените му се оплакват, че не могат да намерят пижами, които да не са само дантела но и да не са дебели. Това довежда до създаването на „Peter Alexander Fashion Label“ през 1987 г.

Началото никак не е било гладко – без никакви практически умения за проектиране, Питър трябва търси помощта на приятелите и семейството си, за да направи шаблони и да шие, за да види, че концепцията му оживява. Въпреки пълната му липса на опит, пижамите на Питър за жени скоро са пуснати заа продажба в големите универсални магазини, включително Myer and David Jones, в цяла Австралия. Първият самостоятелен бутик „Peter Alexander“ е открит през 2004 г. в Мелбърн, а останалите, както се казва, са история.

 

Like this:

Like Зареждане…

Related

Posted in други