Появи се видео от зверската катастрофа на Ричард Хамънд | Temaonline.bg

1
499
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

I’M NOT DEAD
Появи се видео от зверската катастрофа на Ричард Хамънд
Бившият водещ от Top Gear катастрофира в Швейцария със своя спортен автомобил за $2.5 млн.

11 Юни 2017 16:39
0

принтирай

|

текст

Бившият водещ на предаването Top Gear Ричард Хамънд е в болница и се чувства добре след зверската катастрофа, която претърпя вчера в швейцарските Алпи. 

47-годишният бивш член на екипа на Джереми Кларксън сега е част от екипа на The Grand Tour и е бил на снимки в Санкт Гален, Швейцария. Хамънд е бил зад волана спортен електромобил марка  Rimac Concept One, който е с мощност 1224 к.с. и с цена от $2.5 млн. Хамънд форсирал автомобила и тъкмо се готвел да вземе остър ляв завой, когато колата излита от пътя и се преобръща, след което се запалва и изгаря напълно.  Но това не се вижда на видеото. 

Хамънд е успял да излезе от потрошената машина преди тя да избухне в пламъци и буквално да бъде изпепелена. Той веднага е отведен с хеликопрет до близка болница, като според информацията до сега, няма сериозни травми.

 

 

Англичанинът, който след като напусна култовото шоу на BBC заяви, че повече никога няма да участва в опасни каскадьорски номера „заради своето красиво семейство“ сподели свое видео от болницата, където е настанен в своя блог  Drive Tribe., за да информира феновете, че е добре и сега чака само лека операция на коляното. 

Маниакът на бързите и мощни коли от The Grand Tour се извинява във видеото от 42 секунди на своята съпруга и на двете си дъщери, като озаглавил посланието си “I’m not dead”.

Ричард казва: „Хелоу! да, варно е, Отново се размазах. Искам да благодаря на всички медицински професионалисти, които ме докараха от катастрофата в тази болница с въздушна линейка и оттогава се занимават с мен“.

“Искам да кажа също така благодаря на Джеймс Мей, който тайно ми донесе бутилка днин снощи…о, не трябваше да го казвам“.

“И най-важното е, казвам съжалявам на моята съпруга Минди и на дъщерите ми Иси и Уилоу, съжалявам, че съм такъв колосален……

След това Ричард показва книга със заглавие „Идиотският мозък“.

 

Колегата му Джеръми Кларксън споделя, че това е най-тежката и ужасяваща катастрофа, на която става свидетел и Ричърд е изглеждал почти добре. Дори първоначално той си помислил, че Ричард е мъртъв . 

Ричард със съпругата си
–––––––––––

Не е ясна причината за катастрофата, полицията разследва дали не се касае за технически проблеми или грешката е на водача.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Автомобилът Rimac Concept One (наричан за кратко Concept_One) е двуместна електрическа кола, разработена и поризведена от хърватската фирма Rimac Automobili. Нейният базов модел е с мощност 1088 к.с., ускорява от 0 до 100 км за 2.8 сек. и с цена от $980 000 и поради това е считана за първата електрическа супер кола в света.

Между януари 2013 и октомври 2014 са били произведени 8 автомобила от тази марка, които са продадени.

Това е официалният автомобил на директора на Formula E