Бижута от нефрит

4
456
Добави коментар

Употребата на нефрит датира още от древността, когато е бил считан за по-скъп от златото и е бил носен от владетели, жреци и благородници. Сведения за него могат да бъдат намерени във всяка древна култура, но е безспорно, че най-ценен е бил в Китай. Стара китайска поговорка гласи-  

„Златото има стойност; нефритът е безценен“. По онова време те подарявали амулети или гривнички от нефрит на рожденните дни или раждането на малки момиченца, за да бъдат здрави, красиви и умни. Вярва се, че нефрита е камъка на щастието, просперитета и мъдростта. Подходящ е за търговци, ученици, учители, журналисти, говорители, музиканти, актьори или магове. Според астролозите, камъка е най-подходящ за зодия Риби, но също носи щастие и на другите водни зодии- Рак и Скорпион. Зелените варианти на нефрита носят късмет на Козирог, Везни и Телец, а червените- на Дева и Овен.

Според Фън Шуй, фигурките имат много по-голяма сила ако са изработени от Нефрит.

Запомнете, че безспорно най-добрия начин да се възползвате от силата на който и да е полускъпоценен камък е да го носите като бижу. По този начин той постоянно се допира до кожата ви и работи с енергията на вашето тяло.

Ако не сте фен на бижутата, друг вариант е да използвате дръвче или дръвче-свещник от Нефрит. За препоръчване са свещниците, тъй като пламъка от свещта активира енергията на камъка.

Тук можете да виидте как изглежда дръвче с нефрит:

Друг също добър вариант са амулетите от нефрит. Всеки амулет има различно значение и привлича различни неща към притежателя си.