Направи си сам: Лесни идеи за градината

1
1179
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Лятото започва с пълна сила и по този повод решихме да Ви споделим няколко идеи за това как може да превърнете градината в едно късче от рая. Най-хубавото е, че предложенията ни за градината не са свързани с големи разходи, а само с отделено време.

 

Не е нужно да влагате големи суми, за да превърнете градината си в страхотно място за летно бягство от големите жеги.

За първата идея са Ви необходими само няколко неща, които така или иначе могат да се намерят във всеки двор. С една метална кофа или пък корито може да си направите ефектна декорация. Поставете само няколко камъка и малко мъх + красиви свещи за настроение и имате красив свещник за двора.

 

 

Всеки има поне 1 стар шкаф, който просто си седи на тавана или в мазете и не става за нищо. Е, ето Ви една страхотна идея за това как може да направим нещо интересно с точно такъв шкаф. Трябва само да го напълните с пръст и да го поставите някъде из двора. Ако е изгнил или пък цветът не Ви харесва може да го стегнете малко с боя в цвета, в който искате. Освен за двора това е готина идея и за градинака на терасата, която да пази чисто, а в нея може да си гледате различни зеленчуци.

 

Лятото е топло и не Ви се мърда никъде, защо не поиграете на дама, а защо не я направите още по-интересна, като си я направите сами. Трябва Ви само подходящо дъвро за табла, ако нямате винаги може да използване няколко дъски. А пък камъчетата ще станат идеални за двата отбора. Може да ги оцветите така както искате, като ако камъчетата Ви са в кръгла форма може единият отбор да е калинки, а другият пчели. Страхотно забавление за малки и големи.

 

Още идеи за романтично осветление в двора, за което са Ви необходими материали, които може да намерите в близката железария, като камъчета и тънка метална верига. А бурканите ще са от мазето. Ефектна и лесна за направе докорация, която ще привлече вниманието на всичките Ви гости.

 

Водопад от лейки … каква по-добра идея за двора от течашта вода. Не само е супер готино, но и разхлажда. 

Всъщност не е трудно да се направи, освен няколко лейки Ви трябва източник на вода и помпа, която да я върти. Ако нямате свълбище то може да използвате естесвени образувания или пък да си направите алпинеум.

Водопад от лейки … каква по-добра идея за двора от течашта вода. Не само е супер готино, но и разхлажда. Всъщност не е трудно да се направи, освен няколко лейки Ви трябва източник на вода и помпа, която да я върти. Ако нямате свълбище то може да използвате естесвени образувания или пък да си направите алпинеум.

Още една идея за саксии е тази с висящите кашпи от метален гевгир. Страхотна идея, като за нея Ви трябва само връзка и място, където да „инсталирате“ експозицията си. Дори не е нужно да пресаждате цветята. 

 

 А пък ако не си падате по живите растения може да пробвате с кактуси. Ако не Ви бива дори в отглеждането на кактуси то кактусите от камъчета ще са идеални за вас. В край В красива саксия сложете пръст и бели камъчета. За да направите кактусите са Ви необходими само бели речни камъни както и няколко нюанса на зелена боя + малко бяла за бодлите. След тов си рисувате на воля, напръсквате ги с безцветен лак и може дори да 

седят на открито без да си променят цвета. Не е нужно поливане и са красиви точно толкова, колкото истинските, а и няма опасност да се набодете на тях.

 

 

Нов живот за старите консервени кутии. Тук отново не Ви трябва гояма инвестиция, в продължение на няколко месеца събирайте празните консервени кутии, ще Ви трябват само няколко цвята боя, като може да си вземете бял, червен, син и жълт и със смесване да постигнете още толкова много цветове. В оцветените консервени кутии може да сложите различни цветя. Не забравяйте да пробиете по 1 малка дупка, за да може да поливате спокойно цветята и да има дренаж на почвата. 

 

 

Следващата идея отново е свързана с цветя, но този път е ефектен начин за разположение на съксиите вертикално. Може да си направите пирамида с цветя. Този тип конструкции са иделани за цветя, които растат падащо. Това, което Ви трябва са саксии с различна големина, като трябва да са от един вид. Може да са различен брой, но внимавайте да не стане прекалено високо. 

 

Следва още една идея, която отново е свързана с интересен начин за поставяне на цветята в двора. Тук отново може да използваме нещо от тавана. В много от домовете Ви сигурно има някоя стара клетка за птици, защо да седи без да се използва, като може да стане толкова красива поставка за цветя. Тук отново идеални са видовете, които растат надолу, за да се постигне по-добър ефект и да е по-интересно.

 

 

 

Последната идея е супер оригинална и лесна за изпълнение, за нея отново са Ви необходими само стари вещи, които не използвате. Всеки има поне един комплект стари прибори, които просто си стоят така, защо обаче не направите нещо интересно с тях. От 1 вилица и 4 лъжици може да стане страхотно водно конче. Може да се направят и цветя, само ще Ви трябва повече лъжици за цветовете. Друго необходимо за декорацията от стари лъжици е силикон и клещи, с които да извиване лъжиците. Може да ги „боднете“ в двора или в някоя саксия. Много нежна и ефектна декорация.