Запис, който разкрива отчаянието на принцеса Даяна

2
308
Добави коментар
rumelina61
rumelina61

Биографът на трагично загиналата принцеса Даяна извади наяве запис, на който тя описва отчаянието си от брака с Чарлз и желанието й да се самоубие за да избегне „студения и изпълнен с лъжи” дворец.

Принцесата обяснява, колко е била нещастна по време на брака си и следствие на това е започнала да страда от булимия, след като принц Чарлз й казва: „О, малко сме пухкави тук, не мислиш ли?”.

Записите, публикувани в „Дейли мейл”, разкриват, че когато Чарлз е предложил брак на Даяна, тя е знаела в какво се забърква. Случайно чува разговор  между Чарлз и Камила, че „Каквото и да стане, винаги ще обича нея”.

Тя открива и златна гривна, която Чарлз поръчва на Камила с вплетени инициали „Ф” и „Г” (псевдонимите, които са използвали, за да не ги разпознават – Фред и Гладис). Подарява й гривната два дни преди сватбата си с Даяна.

Постоянните забележки за теглото й и притесненията за връзката му с Камила Баркър Боус се оказват решаващи за влошеното здраве на принцесата.

Тя казва: „Бях отчаяна, толкова отчаяна. Спомням си първия път, в който се принудих сама да повръщам. Бях толкова развълнувана, защото си мислих, че това ще намали напрежението. По време на първата ми проба на булчинската рокля талията ми беше 73 см, а в деня на сватбата беше  станала 58 см. Бях се стопила от февруари до юли. Бях изчезнала”, казва принцесата.

Даяна отива да сподели с кралица Елизабет, че не издържа този любовен триъгълник, но от нейна страна получава мълчание, безразличие и студенина.

Прочетена: 13