Акне Аут Крем – време е за промяна

1
354
Добави коментар
iskra77
iskra77

Акне Аут Крем

Приблизително 17 милиона човека страдат от акне и то само на територията на Америка.

Близо 85% от страдащите на възраст от 12 до 24 години развиват някоя от формите на акне. Засегнатите могат да бъдат както мъже така и жени. Младите хора са по-застрашени и то за по-дълъг период от време и причината е в нивото на тестостерона, което има пряко отношение за появата на акне както и за влошаването му. Именно затова на пазара съществуват продукти като Акне Аут Крем, създадени да подпомагат лечението на акне. Toчната причина за възникването на акнето не е изяснена, но са известни фактори, които могат да засилят вероятността от появата на акне. Един от факторите е генетиката на индивида, както и употребата на някои лекарства съдържащи литиум.

Употребата на мазна козметика може да доведе до акне

Употребата на мазна козметика може да доведе до акне, тъй като тя запушва порите на кожата. Мазните продукти могат да се превърнат на бяла субстанция наречена себум и отново да запушат порите. След като порите са запушени себума разбива клетъчните им стени и това прави възможно развитието на бактерии и така се образуват пъпките.

Тийнейджърите най-често попадат под ударите на акнето и проучване е доказало, че засегнатите са предразположени към самоубийства.

Често се налага посещение при дерматолог, който да препоръча приемането на антибиотици. Те имат за цел да контролират акнето като спират растежа на бактериите и намалят възпалението.
Чаеното дърво в акне аут крем например е с доказан ефект при редуцирането на акне, тъй като атакува директно бактерията и намалява продукцията на себум, при това няма странични ефекти. Задължително е приемането на хранителни добавки както и активен начин на живот, ето защо Sainsbeauty препоръчва Акне Аут Червено Съкровище. Това е хранителна добавка предназначена за мазна и склонна към акне кожа, която съдържа бирена мая, витамини А, Е и Д, магнезий, цинк и селен.

Акне Аут Крем

Подобряването на състоянието на акнеичната кожа се дължи преди всичко на качествен продукт. Серията Акне Аут се състои от пет продукта с една и съща активна съставка, но в различна концентрация. Те са разпределени в три категории – почистване, активна грижа и хидратация. Съставките бързо успокояват възпаленията и защитават кожата.

Основната антибактериална съставка е Хексаметилентетрамин или неантибиотичен, широкоспектърен антибактериален агент, която ефективно регулира повишената мастна секреция. С тази уникална формула кожата ви ще бъде хидратирана и предпазена, както и стимулирана за процесите на клетъчно обновяване.

 

Ако все пак се въздържате от употребата на козметични продукти има и алтернативни методи. Един от тях е лечение на акне чрез LED светлина Silk’n Blue. Silk’n Blue използва 415nm дължина на вълната, като синята светлина убива източника на бактериите.
Използва се всеки ден в продължение на 6 – 8 седмици. Всяка засегната зона се третира в продължение на 3 – 4 минути. Поддържащите процедури трябва да се извършват веднъж седмично, по 3- 4 минути на всеки засегнат участък.

Излагането на слънце може да подобри състоянието на акнеичната кожа

Слънчеви бани с продължителност 10 – 20 минути биха могли да бъдат идеалната терапия против акне, но повече слънце може да причини пигментни петна и влошаване на състоянието на кожата. 

Дори и при кратковременни слънчеви бани е задължително използването на защитен крем.

Коментари

коментара