Кристиан Костов с четири награди от „БГ радио“

1
334
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Отличия от „БГ радио“ получиха още Гери-Никол за БГ видеоклип, Графа за БГ албум, Павел и Венци Венц’ – БГ дует, „Скандау“ – БГ група, Поли Генова – БГ изпълнителка, Йорданка Христова – БГ вдъхновение, а песента на годината е „Вдигам Level“

Кристиан Костов спечели в четири категории от годишните музикални награди на „БГ радио“, раздадени за 15-и път на церемония в Благоевград. Последната му статуетка за вечерта беше за БГ изпълнител в конкуренция с Графа, Миро, ВенЗи и Криско.

Месец след като постигна безпрецедентен успех за страната ни в песенния конкурс Евровизия с второто място за баладата Beautiful Mess 17-годишният финалист в X-Factor, продуциран от „Вирджиния рекърдс“, взе статуетките за БГ посланик и БГ дебют.

Рефренът „Искам да купя самолет на мама…“ го изкара отново на сцената заедно с дуета Павел и Венци Венц’, за да приеме с тях и приза за БГ песен – „Вдигам Level“ от дебютния им албум „Сетаабрат“.

Павел беше отличен индивидуално за БГ текст („Не ти ли стига“ на Михаела Маринова), а заедно с Венци Венц’ спечелиха и в категорията „БГ дует/трио“.

Два дни по-рано тандемът получи „златна плоча“ за продажбите на „Сетаабрат“, излязъл в края на ноември 2016.

Гери-Никол, която не присъства на церемонията, беше наградена за най-добър БГ видеоклип – I’m the Queen, заснет от Николай Нанков.

БГ албум на годината е „Моменти“ на Графа, който тази пролет беше треньор в „Гласът на България“ и изнесе концерт в зала „Арена Армеец“, повторен на минитурне в още няколко града.

Поли Генова, която също стана треньорка в „Гласът на България“ след четвъртото място на Евровизия 2016, е най-добрата БГ изпълнителка.

БГ група 2017 са рапърите „СкандаУ“, които са сред изпълнителите в тазгодишното турне на „Кока-кола“ и The Voice, стартирало на 7 юни в Пловдив.

Почетната награда за БГ вдъхновение беше връчена на Йорданка Христова. Заедно с Поли Генова и Михаела Маринова гранддамата на българската естрада изпя отново емблематичната си песен „Песен моя, обич моя“ по музика на Йосиф Цанков, която тази година навършва половин век.

Най-новите си парчета пред публика представиха Павел и Венци Венц’, Поли Генова, Дара, Михаела Маринова, „Б.Т.Р.“, Михаела Филева и ВенЗи, Графа, дует „Авеню“ и Любо Киров, Тита и Криско, „Д2“, а Орлин Павлов се събра отново с група „Каффе“, с която бяха първите ни участници в Евровизия през 2005 г.

Специално за вечерта у нас от Израел пристигна и диджей Саги Абитбул с хитовете си, вдъхновени от български народни песни.

Концертът, продължил над три часа, беше илюстрация, че съвременният български поп е вдигнал нивото достатъчно, за да измести попфолка от сърцата на феновете.