Цветята в интериорния дизайн

1
307
Добави коментар
seoslav
seoslav

Цветята не просто имат място в интериора, а без тях не бихме могли да си представим едно пространство в което пребиваваме…

Всяка стая би могла да изглежда още по-уютна, ако в нея има цветя. Ето такава неделима част от интериора са зелените и благоуханни, цъфтящи растения.

Въпрос на вкус е какви ще изберете, или пък може да ги съобразите според вида на помещението. На каквито и да се спрете обаче, цветята могат да се превърнат в уникален акцент, в изящен детайл и в произведение на изкуството, ако им обърнете подобаващо внимание.

Идеи за декорация с цветя

Малката масичка в хола винаги може да събере няколко саксии, изработени от дървени или алуминиеви сандъчета. Може да ги аранжирате върху поднос, като съчетаете ниски и висящи растения с високи нарциси, например.

Може би нямате време да се ангажирате със засаждане на цветя. Затова следващият вариант е за Вас. Купете си шикозна и голяма ваза, която да грабва окото от пръв поглед. Разположете в нея пищни цветя, като божури или хризантеми. Ако не можете да се грижите дори за честата смяна на водата, купете си изкуствени цветя.

Много елегантна идея е да си вземете саксийка с вносни лаленца, които са с по-къси дръжки, и да ги сгушите в обемно гърне. То би могло да украси Вашата спалня или дневна. Ще се получи ефектът на изискан интериорен дизайн, а инвестицията е абсолютно минимална.

Момината сълза стои прекрасно в цветни бурканчета, подредени в различни ъгли на стаята. Тя е бяла и нежна, а контрастът й отива!

Цъфналите дървета през пролетта са толкова очарователни и внасят усещане за нов живот. Пресъздайте го в дома си. Отрежете внимателно дълги клонки с цветчета и ги поставете в изящен съд в центъра на помещението, което най-често обитавате. Насладете се на съвършената красота от природата!

През лятото може да си наберете и съхраните лавандула, която да подредите в бяла и широка ваза върху нощното си шкафче. Резултатът ще е положителен по две причини – ще Ви успокоява преди сън и ще Ви омагьосва с магическото си присъствие.

За повече романтика изберете сезонни цветя и ги потопете в малки чашки в центъра на масата. Вечерята Ви ще бъде много по-приятна и емоциите ще са приповдигнати.

Може да си направите нещо като икебана, която включва макове, рози, листа от храст, дървени пръчки, които да вържете заедно с канап и да сложите в тавичка с вода.

В кухнята ще бъде изключително интересно, ако си подберете няколко шишенца и във всяко едно от тях поставите стръкче от билка или подправка, прясно набрана от градината.

Сподели

Етикети: Интериор /

Коментирай

Покажи коментарите