Безплатна програма за следене на посещенията на вашия сайт

4
433
Добави коментар

Безплатна програма за следене на посещенията на вашия сайт

Като собственик на бизнес е много е важно да знаете как бизнесът ви се представя, да може да анализирате резултатите от вашата дейност и да предприемате адекватни дейности за неговото подобрение и развитие. Без значение дали става въпрос за генериране на определени приходи за определен период от време, повишаване на трафика на сайта ви до определено ниво или каквато и да било друга цел, програмите за анализ на резултатите ще ви кажат всичко, което ви е нужно да знаете. Добрата новина е, че не е нужно да харчите каквито и да било средства, за да може да следите посещенията на вашия сайт, както и други важни параметри, които ви дават възможност да следвате и постигате вашите финансови и бизнес цели.

На пазара има не малко безплатни, но и в същото време доста надеждни и добри програми за анализ на резултатите на един сайт. Инсталацията им е бърза и лесна и с тяхна помощ ще можете много по-ефективно да следите и анализирате резултатите от вашите бизнес дейности и кампании. Тук обаче ще говорим за една определена програма за анализ, която според нас лично е най-добрата, а и най-широко използваната – Гугъл Анализ (Google Analytics).

Защо да изберете Google Analytics?

Не е голяма изненада, че интернет гигантът и най-голямата търсачка в света Гугъл предоставя на бизнеса безплатна възможност и лесен за използване аналитичен инструмент за измерване представянето на бизнеса. Като за безплатен инструмент Гугъл Анализ предлага доста, което го прави перфектно решение за всеки бизнес, било то малък или голям.

Гугъл Анализ ви дава възможност да определите вашите маркетингови цели и ви предоставя различни данни и статистическа информация, с чиято помощ да анализирате получените резултати и да предприемете необходимите корекции във вашия подход. Получавате данни като: Колко хора са в сайта ви в момента или са били през определен период; какви и колко страници са посетели; от коя страница са попаднали на сайта ви; от къде са ви намерили – от търсене в Гугъл, от социални мрежи или от други места; колко време средно са останали в сайта ви; от кои градове и държави са; от какво устройство са ви посетили… С Гугъл Анализ се работи много лесно. Определено е най-добрият избор, който може да направите.

Ако все още сайтът ви няма система за следене на посещенията, свържете се с нас и ние ще инсталираме Гугъл Аналитикс във вашия сайт и ще ви кажем как да работите с него.

 

От 2010 г. Йордан Костадинов работи като графичен и уеб дизайнер в 7lifedesign. Участвал е в разработването на различни видове брандинг и уеб дизайн решения за IronTrust Properties, Titan Luxury, JumpFounder и много други.